Κουραμπιέδες με σκόνη αμυγδάλου και μαρμελάδα

Κουραμπιέδες με σκόνη αμυγδάλου και μαρμελάδα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 50΄, Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα Ψήσιμο: 20΄ – 30΄

 

Υλικά (για περίπου 15 μπισκότα)

  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 225 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • μαρμελάδα για άλειμμα

Διαδικασία

Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με περίπου το 1/3 από τη ζάχαρη άχνη (30 γρ.) μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη (70 γρ.) μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει, για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανιλίνη, το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.  

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και το ανοίγουμε, ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά, σε φύλλο πάχους 5 χλστ. Τοποθετούμε το φύλλο στη λαμαρίνα του φούρνου και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα που είναι από πάνω.

Κόβουμε με κουπάτ μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας. Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει.  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης που έχουμε στο ψυγείο και κόβουμε τα ίδια σχήματα, κάνοντας και μια τρύπα στη μέση του κάθε μπισκότου.

Ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη που περίσσεψε, την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο και την κόβουμε πάλι σε μπισκότα. Ψήνουμε τα μπισκότα για 20 – 30 λεπτά, να ροδίσουν.

Αλείφουμε με μαρμελάδα τα ολόκληρα μπισκότα και τα σκεπάζουμε με τα μπισκότα που έχουν τρύπα στη μέση. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή