EWG: Δεν υπάρχει συναίνεση για «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

EWG: Δεν υπάρχει συναίνεση για «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Χωρίς τελική απόφαση έληξε το σημερινό Euroworking Group όσον αφορά το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων  μέτρων για το χρέος.

«Εγινε μία συζήτηση για τις πιθανές επιλογές που θα ξεπάγωναν την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά «ακόμα δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση».

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη, όποτε και αναμένεται να προκύψει τελική απόφαση.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα το αυστηρό μήνυμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς την Αθήνα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, αν δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση των θεσμών σχετικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα, που αποτέλεσαν και την αιτία του προσωρινού «παγώματος» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, και την οποία έχει στη διάθεσή της η «Κ», ήταν ιδιαίτερα επικριτική. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «οι ελληνικές Αρχές κατά την προηγούμενη αποστολή τους ενημέρωσαν τους θεσμούς ότι σκέφτονταν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν μέρος της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού για κοινωνικούς σκοπούς, αλλά από τότε δεν έγινε καμία συζήτηση ή αναλυτική πρόταση».

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ειδικότερα ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στις πιθανές συνέπειες που θα έχουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα πρόσφατα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν έως και αύριο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ληφθεί μία απόφαση για τα επόμενα βήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή