Ορους στον Ερντογάν επιβάλλει ο Πούτιν

Ορους στον Ερντογάν επιβάλλει ο Πούτιν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικούς όρους σε ζητήματα όπως η κρίση στην Συρία και η ασφάλεια των ρωσικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην  Τουρκία επιβάλλει στην τουρκική πλευρά το Κρεμλίνο. Η συγκεκριμένη πληροφορία φτάνει στην «Κ» από καλά ενημερωμένες τουρκικές πηγές, οι οποίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την οργή της ρωσικής πλευράς απέναντι στην εκτέλεση του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα.

Στην κρίση της Συρίας, το Κρεμλίνο επιβάλλει στην Άγκυρα την άποψη ότι η προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας στην Συρία δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ αλλά η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στην Μόσχα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποδέχεται τους ρωσικούς όρους και υπογράφει δίχως ενδοιασμό το πρωτόκολλο της Μόσχας, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για μια «πολιτική λύση» στην κρίση της Συρίας.

Η Ρωσία επιβάλλει επίσης όρους στην τουρκική πλευρά σε ότι αφορά την ασφάλεια των αντιπροσωπειών της στην Τουρκία. Η ρωσική πλευρά στη νέα περίοδο απαιτεί από την τουρκική πλευρά να δοθούν εγγυήσεις οι οποίες θα αφορούν την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και των διπλωματικών αντιπροσώπων της. Επίσης, ζητά από την Άγκυρα να δώσει την έγκρισή της για να ενισχυθεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των Ρώσων πρακτόρων και των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και στις περιοχές γύρω από τα κτίρια των ρωσικών αντιπροσωπειών.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγη ώρα, η Τουρκία «αποχαιρέτισε» τον αδικοχαμένο Ρώσο διπλωμάτη με κρατική τελετή στο Αεροδρόμιο της Άγκυρας. Το φέρετρο του Πρέσβη μετέφεραν σε ρωσικό αεροπλάνο Τούρκοι στρατιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή