ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η επιστολή θεσμών, μετά η απάντηση Τσακαλώτου

ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η επιστολή θεσμών, μετά η απάντηση Τσακαλώτου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ανησυχίες των θεσμών επί των παροχών που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση έχει ζητήσει εγγράφως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ώστε το οικονομικό επιτελείο να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους θεσμούς, στον απόηχο των εξαγγελιών Τσίπρα αλλά και του «παγώματος» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, δεν αναμένεται να αποσταλεί κάποια επιστολή από τον κ. Τσακαλώτο αύριο, Πέμπτη, δεδομένου ότι αναμένεται πρώτα το σχετικό έγγραφο από τους θεσμούς.

Παράλληλα, στο υπουργείο εκτιμούν ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έχουν αποσυνδεθεί από τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά για να ενεργοποιηθούν, θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει στις ανησυχίες των θεσμών σχετικά με τις εν λόγω παροχές.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως οι παροχές είναι εφάπαξ και από εδώ και πέρα το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει, σε συμφωνία με τους θεσμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή