Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera” – Νέα προσπάθεια την Κυριακή (φωτογραφίες)

Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera” – Νέα προσπάθεια την Κυριακή (φωτογραφίες)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο νερό και με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου "Cabrera", που τα ξημερώματα προσάραξε βόρεια της Άνδρου, φορτωμένο με 3,4 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου «Sikorsky», και τα 9 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο για προληπτικούς λόγους.

Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera” – Νέα προσπάθεια την Κυριακή (φωτογραφίες)-1

Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο πλοίο .

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα..

Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera” – Νέα προσπάθεια την Κυριακή (φωτογραφίες)-2

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου.

Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera” – Νέα προσπάθεια την Κυριακή (φωτογραφίες)-3

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή