Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών σε βάρος αγοραστών ακινήτων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών σε βάρος αγοραστών ακινήτων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να συμμετείχε, μεταξύ άλλων και γιος γνωστού τραγουδιστή.

Ο κατηγορούμενος, μαζί με τον πεθερό του και ένα ακόμη άτομο, φέρονται να εκβίαζαν εργολάβους, μεσίτες και αγοραστές ακινήτων. Συγκεκριμένα, απαιτούσαν να αναλαμβάνουν εκείνοι ως μεσίτες διατιθέμενων ακινήτων, ενώ όποιοι δεν συμμορφώνονταν δέχονταν απειλές και εκβιασμούς από το κύκλωμα των εκβιαστών. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκαψαν το αυτοκίνητο ενός θύματος που αντέδρασε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στο Ίλιον, τρεις Ελληνες, ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους τουλάχιστον από το 2006.

Τα μέλη δρούσαν υπό τις εντολές του 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, όταν παλιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξι ατόμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση της συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή