Η επιστήμη στην πράξη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα πτέρυγα εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, αφιερωμένη στα μαθηματικά.

Συγκεκριμένα, στις εφευρέσεις εκείνες που βασισμένες στα μαθηματικά καθόρισαν την εξέλιξη των επιστημών, την πορεία της ιστορίας και την καθημερινότητά μας, όπως το «Enigma», τη συσκευή κρυπτογράφησης που χρησιμοποιήθηκε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των… αλγορίθμων, αξίζει να επισκεφτείτε το μουσείο για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του χώρου από την Ιρακινοβρετανή αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ.

Οι φουτουριστικές κατασκευές που μοιάζουν με στρόβιλους και κρέμονται από την οροφή, αλλά και η ίδια η διάταξη της αίθουσας, εμπνέονται από το αεροσκάφος Handley Page του 1929 που εκτίθεται στο κέντρο της.

Βασιζόμενες σε μαθηματικές εξισώσεις που χρησιμοποιούνται στην αεροπλοΐα, αποτελούν οπτικοποίηση των ρευμάτων αέρα που θα περιέβαλλαν το αεροσκάφος εν ώρα πτήσης, υπενθυμίζοντας τη συμβολή των μαθηματικών στην αεροναυπηγική και την αρχιτεκτονική.

www.sciencemuseum.org.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή