5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η καλλιτεχνική δημιουργία συνδυάζεται με την ελβετική μηχανική αξιοπιστία, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Πέντε οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας –και μία προσιτή ελβετική μάρκα– τιμούν φέτος το κινέζικο έτος του Πετεινού, το οποίο ξεκινά στις 28 Ιανουαρίου, με εξαιρετικές προτάσεις για τον καρπό που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους συλλέκτες. Chopard, Piaget, Jaquet Droz, Ulysse Nardin και Vacheron Constantin, όλες μάρκες με μακρά παράδοση στη δημιουργία μοντέλων υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, επιστρατεύουν σπάνιες τέχνες και τεχνικές, όπως η μικρογραφία πάνω σε σμάλτο, η μικρογλυπτική ή η ιαπωνική τέχνη Urushi και απεικονίζουν το κινέζικο ζώδιο του 2017, τον πετεινό, η καθεμία με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Special guest star σ’ αυτή τη λίστα η «ταπεινή» πλην όμως εξαιρετικά δημοφιλής Swatch.

1. CHOPARD L.U.C XP Urushi “Year of the Rooster”

 

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-1

H ελβετική manufacture συνεργάστηκε για άλλη μία φορά με την ιαπωνική εταιρεία Yamada Heiando προκειμένου να δημιουργηθούν τα καντράν αυτής της περιορισμένης έκδοσης 88 κομματιών. Η λάκα που χρησιμοποιήθηκε για να ζωγραφιστούν τα φτερά του πετεινού είναι από το ρετσίνι του δέντρου Urushi, το οποίο συλλέγεται μία φορά το χρόνο. Το μικρό αυτό καλλιτεχνικό αριστούργημα στεγάζεται σε μία υπέρλεπτη κάσα από ροζ χρυσό 18Κ, σε διάμετρο 39,5 mm και είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο manufacture Caliber L.U.C 96.17-L, ο οποίος διαθέτει μικρορότορα, δύο βαρέλια και 68 ώρες power reserve.

Περισσότερα για τη Chopard εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Chopard Boutiques – Kassis (τηλ.: 210-3250555)

2. JAQUET DROZ Petite Heure Minute “Year of the Rooster”

 

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-2

Το Κινέζικο Ωροσκόπιο αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες του οίκου Jaquet Droz, οι οποίοι κάθε χρόνο παρουσιάζουν και μία μίνι συλλογή μοντέλων με το ζώδιο της χρονιάς. Για το 2017 o φλογερός Πετεινός πρωταγωνιστεί σε τέσσερις (!) σπάνιες συλλεκτικές δημιουργίες Petite Heure Minute, δύο ανδρικές και δύο γυναικείες με διαμάντια. Κυκλοφορούν σε 28 περιορισμένα αντίτυπα η καθεμία.

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-3

Στην πρώτη εκδοχή, με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ, ένας σκαλιστός πετεινός από ροζ χρυσό δεσπόζει στο κάτω μέρος του καντράν, περιστοιχισμένος από ένα ανθισμένο ασπρόμαυρο σκηνικό. Ο ίδιος πετεινός, ζωγραφισμένος με έντονα χρώματα ποζάρει εντυπωσιακά στη θηλυκή εκδοχή του ίδιου μοντέλου, με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ στολισμένη με διπλές σειρές διαμάντια. Τα άλλα δύο μοντέλα (με ή χωρίς διαμάντια) είναι από ροζ χρυσό 18Κ και απεικονίζουν τον πετεινό ζωγραφισμένο με εκπληκτική λεπτομέρεια πάνω σε ένα κομψό λευκό καντράν.

Περισσότερα για τη Jaquet Droz εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

3. PIAGET Altiplano 38mm “Year of the Rooster”

 

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-4

Επάνω σε μία εύθραυστη πλάκα από λευκό φίλντισι η καλλιτέχνης του σμάλτου Anita Porchet του οίκου Piaget ζωγράφισε με σμάλτο έναν πετεινό με την τεχνική Grand Feu cloisonné στους τόνους του λευκού, μαύρου και γκρι, ενώ μοναδική έντονη χρωματική πινελιά είναι το κόκκινο στο λειρί και στο λοφίο. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 38 κομματιών με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ στολισμένη με διαμάντια. Στο εσωτερικό χτυπά ο κουρδιστός μηχανικός μηχανισμός Piaget 430-P.

Περισσότερα για την Piaget εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

4. ULYSSE NARDIN Classico “Year of the Rooster”

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-5

Η δημιουργία αυτή της Ulysse Nardin είναι σμιλεμένη σε μία κάσα 40 mm από ροζ χρυσό 18Κ και αποτελεί περιορισμένη έκδοση 88 τεμαχίων. Απεικονίζει έναν πραγματικά επιβλητικό πετεινό πάνω στο καντράν, που είναι φτιαγμένο με μία παμπάλαια παραδοσιακή τεχνική επεξεργασίας του σμάλτου. Στην τεχνική αυτή, γνωστή ως champlevé, ο καλλιτέχνης σκάβει το μέταλλο της πλάκας δημιουργώντας μικρές εσοχές, τις οποίες εν συνεχεία γεμίζει με σμάλτο. Στο εσωτερικό κρύβεται ένας manufacture μηχανισμός, ο UN-815 με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.  

Περισσότερα για τη Ulysse Nardin εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Time Passion Ltd. (τηλ.: 00357-22029415)

 

5. VACHERON CONSTANTIN Metiers d'Arts "Legend of the Chinese Zodiac" Rooster

 

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-6

Οι φίλοι της Vacheron γνωρίζουν ασφαλώς την περίφημη συλλογή Métiers d’Art, με μοναδικές δημιουργίες ύψιστης καλλιτεχνικής αξίας. Η συλλογή αυτή εμπλουτίζεται το 2017 με δύο εκδοχές –από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ– που απεικονίζουν τον Πετεινό του Κινεζικού Ωροσκοπίου και συνδυάζουν τη μικρογλυπτική, την χαρακτική και τη ζωγραφική με σμάλτο. Όπως θα παρατηρήσατε, τα ρολόγια αυτά δεν έχουν καθόλου δείκτες. Οι ώρες, τα λεπτά, η ημέρα και η ημερομηνία εμφανίζονται σε τέσσερα παράθυρα και υποστηρίζονται από τον state-of-the-art manufacture μηχανισμό 2460 G4, ο οποίος απαρτίζεται από 237 μέρη και φέρει την Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης. Θα κατασκευαστούν μόλις 12 αντίτυπα από κάθε μέταλλο.

Περισσότερα για τη Vacheron Constantin εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Σ. Παλατζιάν & Σία (τηλ.: 210-3613525)

 

6. SWATCH Rocking Rooster

 

5 + 1 ρολόγια για το Κινέζικο Έτος του Πετεινού-7

Μπορεί να μην ανήκει στο club της υψηλής ωρολογοποιίας, η Swatch όμως είναι μία μάρκα που λατρεύει την τέχνη και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Κάθε χρόνο, την τελευταία δωδεκαετία, δημιουργεί μία έκδοση αφιερωμένη στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά και στο ζώδιο της χρονιάς. Η έκδοση του 2017 είναι το Rocking Rooster. Υιοθετεί την παραδοσιακή κινεζική τεχνική του decoupage σε χαρτί και απεικονίζει έναν κόκκινο πετεινό να στέκεται καμαρωτός στη κέντρο ενός χρυσού καντράν. Ένα χρωματιστό λουράκι από σιλικόνη συγκρατεί την ημιδιάφανη κάσα 41 mm στον καρπό.

Περισσότερα για τη Swatch εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή