Τόπο στα… νιάτα από τον Μπέντο

Τόπο στα… νιάτα από τον Μπέντο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάτι μοιράζει απλόχερα ο Πάουλο Μπέντο από τον πάγκο του Ολυμπιακού, είναι ευκαιρίες προς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Επί των ημερών του καθιερώθηκε ο Παναγιώτης Ρέτσος, ενώ συχνά-πυκνά δίνει χρόνο συμμετοχής στους Θανάση Ανδρούτσο και Γιώργο Μανθάτη. Μάλιστα, άπαντες έχουν αγωνιστεί τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) όσο και στην Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Πορτογάλος τεχνικός ρίχνει στα «βαθιά» τους «πιτσιρικάδες», δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα δεν υπάρχει από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη δύσκολη αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, που ήταν και η τελευταία των Πειραιωτών στο 2016.

Βλέποντας πολλά εμπόδια για να «ξεκλειδώσουν» οι παίκτες του την αντίπαλη άμυνα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως αλλαγή, αρχικώς τον Ανδρούτσο στη θέση του αρνητικού Φορτούνη και στη συνέχεια τον Μανθάτη αντί του Πάρντο, με τον έμπειρο Τσόρι να είναι η τελευταία αλλαγή αντί του Μάρτινς. Επιλογές για τις οποίες δικαιώθηκε ο Μπέντο, αφού ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και έφθασε στη νίκη.

Ο τεχνικός των πρωτοπόρων φέρεται αποφασισμένος να κρατήσει δίπλα του και έναν τέταρτο ποδοσφαιριστή της ομάδας νέων. Πρόκειται για τον Δημήτρη Νικολάου, τον 18χρονο στόπερ που είχε μαζί του στην αποστολή της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Οσοι παρακολουθούν την πρόοδό του υποστηρίζουν πως ο νεαρός αμυντικός (και φίλος του Ρέτσου, αφού μαζί «ανδρώθηκαν» ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού) έχει όλες τις δυνατότητες για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.

Την ίδια ώρα από τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή θέμα απόκτησης επιθετικού ή ενίσχυσης σε οποιαδήποτε άλλη θέση και επισήμαιναν πως καλό είναι να σταματήσουν τα σενάρια και οι πληροφορίες για κλεισμένους παίκτες. Παράλληλα, ο Καρντόσο φέρεται να απασχολεί την κινεζική, Σαγκάη Σενχούα, στον πάγκο της οποίας κάθεται ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Γκουστάβο Πογιέτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή