Κουρτουλμούς: Κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη οι αρχές

Κουρτουλμούς: Κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη οι αρχές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην ταυτοποίηση του ενόπλου, που ευθύνεται για το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά, που άφησε πίσω του 39 νεκρούς, βρίσκονται οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Πληροφορίες για τα αποτυπώματα και τα βασικά χαρακτηριστικά της εμφάνισης του τρομοκράτη έχουν εντοπισθεί. Μετά από αυτό, θα ακολουθήσει διαδικασία πλήρους ταυτοποίησής του», τόνισε ο ίδιος.

Ο Κουρτουλμούς ανέφερε, επίσης ότι οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί σε σύνδεση με την τρομοκρατική επίθεση, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόσθεσε δε ότι η στρατιωτική ανάμειξη της Τουρκίας στη Συρία έχει προκαλέσει την ενόχληση των τρομοκρατικών οργανώσεων και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτές, αλλά υπογράμμισε ότι η τουρκική δραστηριότητα θα συνεχισθεί έως ότου απομακρυνθούν όλες οι απειλές προς την Άγκυρα.

Ο Κουρτουλμούς υποστήριξε ότι η επίθεση στο νυχτερινό κέντρο είχε σημαντικές διαφορές από προηγούμενα «χτυπήματα» στην Τουρκία και ότι είχε στόχο να δημιουργήσει διχασμό στην τουρκική κοινωνία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή