Μιλάνο by locals

5' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμάστε πίτσα με υπογραφή, πιείτε τον καλύτερο καφέ με σοκολάτα στην πόλη, αγοράστε vintage κομμάτια μόδας, ανακαλύψτε έναν μυστικό κήπο και αφήστε την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας να σας… πάρει τα μυαλά.

Palazzo Lombardia

Piazza Città Lombardia

Κυριακή 10.00-18.00

Δωρεάν

Από τον «πύργο» του συγκροτήματος Palazzo Lombardia, έδρα του κυβερνήτη της περιοχής, θα πάρετε μια γεύση της πόλης από ψηλά. Η είσοδος είναι από την οδό Restelli και θα ανεβείτε έως τον 39ο όροφο (161,3 μ. πάνω από το έδαφος) για να θαυμάσετε τον ουρανοξύστη της Unicredit (το ψηλότερο κτίριο της Ιταλίας), τον Καθεδρικό Ναό και άλλα εμβληματικά οικοδομήματα της πόλης. Φτιαγμένο από ατσάλι και γυαλί, αποτελεί δείγμα φουτουριστικής αρχιτεκτονικής. Οι κολόνες στην αίθουσα του ισογείου εντυπωσιάζουν με την ανομοιογένειά τους, καθώς προέρχονται από διαφορετικούς σύγχρονους καλλιτέχνες.

– ELENA BERNESCHI


Scaringi

Via Pacini 15

Tηλ. +39 2-87237032

Καθημερινά 07.00-20.00

Καπουτσίνο: 1,30 ευρώ

Μπορώ να αντέξω πολλά –ουρές, κίνηση, απεργίες–, αλλά αν ο πρωινός μου καφές δεν είναι καλός, ίσως καταστραφεί όλη η μέρα μου. Γι’ αυτό έψαξα πολύ πριν συμπεράνω ότι στο Scaringi, κοντά στο Duomo, φτιάχνουν τον καλύτερο καπουτσίνο και τον καλύτερο μαροτσίνο (καφές με αφρόγαλα και σκόνη σοκολάτας) στην πόλη: σερβίρεται σε κούπα με επικάλυψη σοκολάτας στα τοιχώματα, η οποία σταδιακά λιώνει και αναμειγνύεται με τον καφέ! Συμπληρώστε την απόλαυση με κρουασάν και κέικ. Το απεριτίφ τους συνοδεύεται από μια ποικιλία με υπέροχες μικρές πίτσες και σφολιατοειδή. 

– ELENA BERNESCHI


Dry Cocktails & Pizza

Via Solferino 33

Tηλ. +39 2-63793414

Καθημερινά 19.00-01.00

Πίτσα: 10 ευρώ

Θέλει ταλέντο για να δημιουργήσεις έναν ατμοσφαιρικό χώρο με εκλεκτά πιάτα, απίστευτα κοκτέιλ και άψογο σέρβις. Το Dry Cocktails & Pizza, όμως, το υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Αντρέα Μπερτόν με την ομάδα του. Σερβίρει υπέροχη πίτσα και φοκάτσια, ενώ αν δεν έχετε διάθεση για κοκτέιλ, μπορείτε να ξεδιψάσετε με μπίρα ή κρασί. Η διακόσμηση δεν έχει καμία σχέση με τις παραδοσιακές πιτσαρίες, είναι μοντέρνα και μίνιμαλ. Κάντε κράτηση, διότι αλλιώς ούτε ποτό δεν θα καταφέρετε να παραγγείλετε.

– CARMEN CONDEESCU


Guendj

Ripa di Porta Ticinese 47

Tηλ. +39 2-58101492

Δευτέρα 16.00-20.00, Τρίτη-Σάββατο 11.00-13.00 και 15.30-20.00

Παπούτσια: 30 ευρώ

Εχω πάθος με τα vintage κομμάτια και το δέρμα, γι’ αυτό το Guendj είναι ο παράδεισός μου. Μπήκα μια μέρα για να αγοράσω ένα ζευγάρι μαλακά, χειροποίητα παπούτσια και έμεινα να συζητάω για ώρες με την ιδιοκτήτρια τις τεχνικές ραφής και το πώς μπορεί να ξεχωρίσει κανείς μια αυθεντική τσάντα από μια απομίμηση. Οσοι αγαπάτε τα δερμάτινα σακάκια θα ενθουσιαστείτε, ενώ οι νεαρές κυρίες θα βρείτε όμορφα χειροποίητα ιταλικά φορέματα. Δυστυχώς, η ποικιλία είναι περιορισμένη.

– MATEO BANCHI


Κήπος Aristide CalderIni

Via Sant’Agnese

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Ανάμεσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, στην περιοχή πίσω από το κεντρικό κτίριο του Καθολικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου, θα ανακαλύψετε ένα ξεχασμένο κομμάτι της πόλης. Την άνοιξη τα λουλούδια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Μια πρόσοψη με φτωχά αναστηλωμένες κολόνες οριοθετεί τον χώρο και λίγα αγάλματα είναι ό,τι έχει απομείνει από το εγκαταλελειμμένο σπίτι. Κανείς δεν είναι σίγουρος σε ποιον ανήκε, κάποιοι λένε στον ανθρωπιστή Bernardino Corio, άλλοι στον αρχιτέκτονα Donato Bramante, ενώ μέρος του κήπου είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο αρχαιολόγο Aristide Calderini.

– MATEO BANCHI


La Nicchia dei Sapori

Via Daniele Crespi, 14

Tηλ. +39 2-8357661

Δευτέρα-Σάββατο 18.30-23.00

Δείπνο: από 15 ευρώ

«Σκόνταψα» πάνω σε αυτό το μικρό εστιατόριο ένα βράδυ που έψαχνα απεγνωσμένα για ένα πιάτο καλό φαγητό. Οι μερίδες σερβίρονται σε ξύλα κοπής και μαγειρεύονται με προϊόντα ντόπιων παραγωγών, με μοναδικό κριτήριο τις προτιμήσεις και τις γνώσεις της ιδιοκτήτριας. Η ίδια θα σας λύσει τυχόν απορίες για τα μέλια, τα κρασιά, τα τυριά του μενού, την ώρα που εσείς θα απολαμβάνετε εξαίσιες μπουκιές περιτριγυρισμένοι από μπουκάλια κρασί, βάζα με κομπόστες και πίνακες ζωγραφικής.

– MATTEO CARINI


Brandstorming

Via Corsico 3

Tηλ. +39 2-36595541

Τρίτη-Σάββατο 12.00-20.00

Αντικείμενα: από 20 ευρώ

Ενα concept store όπου θα βρείτε ιδιαίτερα χειροποίητα αντικείμενα με ιταλική υπογραφή. Η συλλογή αλλάζει συχνά και τα κομμάτια επιλέγονται με γούστο και πάθος. Πολλά είναι παλιά αντικείμενα που έχουν μετατραπεί σε κάτι νέο, αποκτώντας εντελώς διαφορετική χρήση, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, τσάντες, είδη σπιτιού, λάμπες. Ολα είναι μοναδικά και έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία. Για παράδειγμα, θα βρείτε κοσμήματα από κομμάτια Lego ή λάμπες από μπουκάλια τζιν κ.λπ. Ο χώρος φιλοξενεί events και εκθέσεις έργων τέχνης.

– MICHELA SUSANNA MAIER


A Casa Eatery

Via Conca del Naviglio 37

Tηλ. +39 2-36743350

Καθημερινά 12.00-14.00 και 19.00-22.30

Πρώτο πιάτο: 9 ευρώ

Βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι του κέντρου και είναι ένα γαστρονομικό «διαμάντι» που πρέπει να ανακαλύψετε. Η διακόσμησή του συνδυάζει μοντέρνα με vintage στοιχεία, τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν ωραία θέα στον κήπο, ο χώρος ανάμεσα στα τραπέζια είναι αρκετός, ενώ η μεγάλη βιβλιοθήκη στο βάθος είναι το ιδανικό σημείο για χαλάρωση μετά το γεύμα – εκεί θα βρείτε και έναν μεγάλο χάρτη της Ιταλίας για να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας στη γεωγραφία. Το φαγητό περιλαμβάνει τοπικές ιταλικές γεύσεις, οι τιμές είναι καλές και η εξυπηρέτηση φιλική.

– IVAN KALINOV


1930

Κοντά στο Cinque Giornate

Καθημερινά από 19.30

Κοκτέιλ: από 20 ευρώ

Μια φίλη που έφευγε από την πόλη μού χάρισε την «κάρτα εισόδου» αυτού του μπαρ και έτσι το έμαθα. Οσες φορές το επισκέπτομαι είναι λες και κάνω ταξίδι πίσω στον χρόνο, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Είναι πολύ μικρό, περί τα 10 τ.μ. Οσο για τα υπόλοιπα, θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Οι λέξεις-κλειδιά είναι: γραμμόφωνο, live, μπλουζ, νοστιμότατα ταρτάρ. Η «κάρτα» είναι απαραίτητη για να μπείτε, σαν ένα είδος κωδικού. Αν μείνετε για λίγες μέρες στο Μιλάνο και πιάσετε κουβέντα με τους ντόπιους, θα μάθετε πώς μπορείτε να την αποκτήσετε. 

– MATTEO CARINI


Bicerin

Via Panfilo Castaldi 24

Tηλ. +39 2-84258410

Δευτέρα-Παρασκευή 15.00-00.00

Σάββατο-Κυριακή 10.00-00.00

Ποτήρι κρασί: 10 ευρώ

Λατρεύω τα wine bars, διότι με ένα μπουκάλι κρασί και ένα πλατό τυριών ανάμεσα σ’ εσένα και τον φίλο σου η συζήτηση μπορεί να κυλάει για ώρες. Αναζητούσα για καιρό ένα τέτοιο μέρος στο Μιλάνο: ένα wine bar με χαρακτήρα και γοητεία. Ωσπου ανακάλυψα το Bicerin και το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Καλό κρασί, μοντέρνα στοιχεία στη διακόσμηση και στην αρχιτεκτονική, ιδιοκτήτες παθιασμένοι με την επιλογή των καλύτερων ετικετών. Η συλλογή τους διαθέτει περισσότερα από 600 κρασιά από όλη την Ιταλία και άλλα από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία.

– CARMEN CONDEESCU

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή