Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για το κλείσιμο της νατοϊκής βάσης του Ίντζιρλικ

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για το κλείσιμο της νατοϊκής βάσης του Ίντζιρλικ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα του κλεισίματος της νατοϊκής βάσης του Ίντζιρλικ». Το συγκεκριμένο σημαντικό μήνυμα στέλνει ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου Προέδρου, καθηγητής Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο κ. Καλίν προβαίνει στην παραπάνω δήλωση σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα φιλοκυβερνητικό κανάλι την στιγμή που ο φιλοκυβερνητικός τύπος ξεκινά εκστρατεία για τον άμεσο τερματισμό της λειτουργίας της νατοϊκής βάσης.

Ο κ. Καλίν θέτει ως προϋπόθεση για την συνέχεια της λειτουργίας της νατοϊκής βάσης την παροχή υποστήριξης στον τουρκικό στρατό στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Προηγουμένως, η τουρκική κυβέρνηση είχε εκφράσει σημαντικές υποψίες σχετικά με την εμπλοκή της βάσης του Ίντζιρλικ στο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Στην Άγκυρα, το νέο μήνυμα της Τουρκίας εκλαμβάνεται ως μια κίνηση που έχει στόχο την άσκηση πίεσης στην νέα ηγεσία των ΗΠΑ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή