Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά από την Κύπρο και τα Βαλκάνια

Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά από την Κύπρο και τα Βαλκάνια

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βαρυσήμαντη δήλωση λίγο πριν από την Διάσκεψη της Γενεύης πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συσχετίζοτνας την ασφάλεια της χώρας του με την Κύπρο.

Ο κ. Ερντογάν τονίζει το εξής: «Πρέπει να εξουδετερώσουμε τις απειλές που στρέφονται κατά την χώρα μας στην πηγή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε ένα λεπτό το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά στο Γκαζίαντεπ, στην Αντιόχεια, στην Μερσίνη, στο Καρς, στο Άρτβιν, στην Θράκη αλλά στο Χαλέπι, στο Ίντλιπ, στην Κύπρο, στο Ναχτσεβάν, στο Βατούμι, στα Βαλκάνια».

Με την εν λόγω δήλωση, ο κ. Ερντογάν στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Λευκωσία και στην Αθήνα μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης της Γενεύης.

Στα πλαίσια της νέας δήλωσης του, ο κ. Ερντογάν επαναλαμβάνει την γνωστή, σκληρή ρητορική του σχετικά με την τρομοκρατία και την εξωτερική πολιτική της χώρας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή