Αγκυρα για Κυπριακό: «Η Γενεύη ενδέχεται να μην είναι ο τερματικός σταθμός»

Αγκυρα για Κυπριακό: «Η Γενεύη ενδέχεται να μην είναι ο τερματικός σταθμός»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική κυβέρνηση μεταβιβάζει ένα σημαντικό μήνυμα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δια μέσου της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), το οποίο επισκέφθηκε τις προηγούμενες ώρες την τουρκική πρωτεύουσα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την οπτική γωνία της Άγκυρας, η Διάσκεψη της Γενεύης ενδέχεται να μην αποτελέσει τον τερματικό σταθμό στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού Ζητήματος. Στην Γενεύη ενδέχεται να καταγραφούν σημαντικές εξελίξεις και συγκλίσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για μια τελική διάσκεψη κατά το επόμενο διάστημα.

Σχετικές δηλώσεις έρχονται από τον αρχηγό του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχιουμαν, ο οποίος μιλώντας στο Μπαϊρακ επισημάνει ότι η λύση του Κυπριακού στην Γενεύη αποτελεί την ελπίδα και την ευχή της τουρκικής πλευράς. Ωστόσο, το Σχέδιο Β΄ της τουρκικής πλευράς προβλέπει την σύγκλιση μιας νέας διάσκεψης στο μέλλον με βάση τις συγκλίσεις και την πρόοδο που θα σημειωθούν στην Γενεύη.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα δείχνουν ότι το τουρκικό Προεδρικό ήταν αυτό που τελικά δεν επέλεξε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του ΡΤΚ. Η αντιπροσωπεία τελικά συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον αρμόδιο υπουργό για θέματα της Κύπρου της Τουρκίας. Επίσης, είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή