Με άνοδο έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άνοδο έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετική τροχιά παρέμεινε το Χρηματιστήριο και την τέταρτη συνεδρίαση του νέου έτους. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 2,58% από το ξεκίνημα του 2017. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση με μικρά κέρδη 0,42% και διαμορφώθηκε στις 660,30 μονάδες. Στη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες λόγω ρευστοποιήσεων από τους επενδυτές για να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των τριών πρώτων συνεδριάσεων της νέας χρονιάς. Η αξία των συναλλαγών προσέγγισε τα 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στις τέσσερις πρώτες συνεδριάσεις της νέας χρονιάς η αγορά παραμένει μουδιασμένη. Οι επενδυτές μάλλον δείχνουν απογοητευμένοι, καθώς διαπιστώνουν ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας συνεχώς λαμβάνει νέες παρατάσεις, καθώς είναι αμφίβολο αν θα προλάβει η χώρα μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση του 2017 ξεκίνησε με αρνητικό ρεκόρ συναλλαγών, καθώς ο ημερήσιος τζίρος την περασμένη Δευτέρα έφθασε μόλις τα 10,403 εκατ. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,46% και ανήλθε στις 646,61 μονάδες. Την περασμένη Τρίτη διατηρήθηκε το θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,55% και να αναρριχάται στις 656,61 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ενισχύθηκε αρκετά και έκλεισε στα 42,107 εκατ. ευρώ. Εξαιρετική εικόνα παρουσίασαν οι τρεις συστημικές τράπεζες (Εθνική 6,32%, Πειραιώς 5,66%, Eurobank 4,60%). Στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης η αγορά έκλεισε με οριακά κέρδη 0,14% σε μια καθαρά διαδικαστική συνεδρίαση. Ο ημερήσιος τζίρος διατηρήθηκε κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Την καλύτερη επίδοση από τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε η μετοχή της Grivallia Properties (4,68%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή