Ελληνας διατηρεί τη φλόγα των σχέσεων Ελλάδας – Ουκρανίας

Ελληνας διατηρεί τη φλόγα των σχέσεων Ελλάδας – Ουκρανίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η γλώσσα είναι ο δίαυλος ώστε τα παιδιά μιας χώρας να αγαπήσουν μία άλλη, να μάθουν τον πολιτισμό της, να αποκτήσουν δεσμούς, και οι δύο λαοί να μείνουν κοντά», λέει στην «Κ» ο Παντελής Μπούμπουρας. Ο 61χρονος Ελληνας επιχειρηματίας, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια στην Ουκρανία, τιμήθηκε προχθές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για το έργο που έχει γενικά προσφέρει στην Ελλάδα και ειδικότερα για το έργο που κάνει για τους Ελληνες στην Οδησσό και τη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Ο κ. Μπούμπουρας είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό που ονομάζεται «Φιλική Εταιρεία», πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία –στον Σύνδεσμο είναι εγγεγραμμένες περί τις 40 επιχειρήσεις αλλά στη χώρα δραστηριοποιούνται περί τις 100–, και επίτιμος πρόξενος Κριμαίας. Βεβαίως, έχει θέσει προτεραιότητά του την ενίσχυση των μακραίωνων σχέσεων Ελλάδας – Ουκρανίας.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 180.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες στην Ουκρανία και ο κ. Μπούμπουρας έχει αναλάβει τη διατήρηση της φλόγας των σχέσεων Ελλάδας – Ουκρανίας μέσω της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. «Στην Ουκρανία υπάρχουν δάσκαλοι που διδάσκουν ελληνικά, και εμείς φροντίζουμε να τους δίνουμε κίνητρα να πηγαίνουν και σε χωριά με ισχυρό το ελληνικό στοιχείο. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας να μας συνδράμει με εκπαιδευτικούς ελληνικών, οι οποίοι θα αναλάβουν τον ρόλο του συντονιστή-συμβούλου στους εκπαιδευτικούς που έχουμε στην Ουκρανία», παρατηρεί ο κ. Μπούμπουρας. Για το θέμα είχε χθες επαφές με στελέχη του υπ. Παιδείας, ενώ έχει θέσει το ίδιο αίτημα στους αρμοδίους του υπ. Εξωτερικών. «Παράλληλα, εμείς θα στείλουμε το καλοκαίρι 20 Ουκρανούς εκπαιδευτικούς στην Αθήνα για να ενδυναμώσουν τα ελληνικά τους», προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή