Ανδρέας Σάντης: Η Κασσιόπη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό

Ανδρέας Σάντης: Η Κασσιόπη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προοπτική περαιτέρω δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα αφήνει ανοικτή η NCH Capital, μετά και την ολοκλήρωση της απόκτησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Βαλκανίων της NCH Capital Inc. Ανδρέας Σάντης, μιλώντας στην «Κ», δεσμεύεται για τη στελέχωση του τουριστικού θερέτρου, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία, με ανθρώπινο δυναμικό από την Ελλάδα και την τοπική κοινωνία και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για ένα «πράσινο έργο» με περιορισμένη δόμηση και βιοκλιματική κατασκευή, που εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.

– Πώς βλέπετε επενδυτικά την Ελλάδα; Εξετάζετε άλλες τοποθετήσεις στη χώρα;

– Εχοντας το βλέμμα μας στραμμένο σε επενδυτικές ευκαιρίες, η παρουσία μας στην Ελλάδα δεν αρκείται μονάχα στην υλοποίηση του έργου στην Κασσιόπη. Η χώρα διαθέτει πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών, και στη NCH Capital σκοπεύουμε να είμαστε ειλικρινής συνοδοιπόρος της Ελλάδας στην αναπτυξιακή της πορεία. Η χώρα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, που η στοχευμένη αξιοποίησή τους μπορεί να καταστήσει τον τόπο περισσότερο ελκυστικό για διεθνείς επενδύσεις. Το συνεχώς ανοδικό τουριστικό προϊόν, η γεωστρατηγική θέση ως πύλη εισόδου της Ευρώπης και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για την εμπέδωση του επενδυτικού και αναπτυξιακού κλίματος στη χώρα. Με γνώμονα τα παραπάνω επιμείναμε και στην αξιοποίηση της Κασσιόπης και πλέον αισθανόμαστε υπερήφανοι που θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη αυτού του επενδυτικού κλίματος.

– Πώς θα προχωρήσετε το έργο και πώς θα στελεχώσετε το συγκρότημα;

– Τόσο στο στάδιο της κατασκευής όσο και της λειτουργίας του, πρόθεσή μας είναι η επιλογή Ελλήνων συνεργατών και ανθρώπινου δυναμικού. Αλλωστε ποιος γνωρίζει καλύτερα από τους Ελληνες τις ιδιαίτερες ανάγκες, τα τοπικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του τόπου; Ηδη από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας στη χώρα επιλέξαμε στρατηγικά τη συνεργασία με εγχώριους επαγγελματίες σε όλα τα στάδια του έργου. Από τη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έως την περιβαλλοντική μέριμνα και άλλες υπηρεσίες, το ελληνικό στοιχείο υπερέχει, δίνοντας το στίγμα και για τη μελλοντική πορεία του έργου.

– Εχετε κάνει αντίστοιχα έργα με αυτό της Κασσιόπης στην ευρύτερη περιφέρεια;

– Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο αδειοδότησης παρόμοιο έργο στο Μαυροβούνιο, ωστόσο την παρούσα χρονική συγκυρία δίνουμε προτεραιότητα στην Κασσιόπη και δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα έργο που θα δώσει ώθηση στον εγχώριο τουρισμό, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Αλλά η NCH Capital, μέσω των επενδυτικών ταμείων που διαχειρίζεται, είναι ένας από τους πλέον δραστήριους επενδυτικούς οργανισμούς real estate, και όχι μόνο, στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

– Τι απαντάτε σε όσους διατυπώνουν ενστάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής;

– Σημασία για εμάς έχει η διαμόρφωση ενός προορισμού μοναδικής αισθητικής, σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό. Στην NCH Capital Inc., με ξεκάθαρη στρατηγική και όραμα, υλοποιούμε τους στόχους μας βήμα βήμα, με προσήλωση στην ποιοτική αναβάθμιση των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε και στη σύμπλευση με την τοπική κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου, δημιουργώντας προϋποθέσεις βιώσιμης αειφορίας τόσο για το έργο καθαυτό όσο και για ολόκληρη την περιοχή. Εξάλλου, το έργο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, στην περιοχή Ερημίτης, αποτελεί την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια, καθιστώντας το ορόσημο για τις επενδύσεις real estate στην Ελλάδα αλλά και εν γένει για τις τουριστικές αναπτύξεις.

– Γιατί χαρακτηρίζετε ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα το έργο στην Κασσιόπη;

– Η επένδυση που υλοποιούμε στην Κέρκυρα αποτελεί πρότυπο έργο τουριστικής ανάπτυξης, που συμπεριλαμβάνει χαρακτηριστικά σπάνια για το είδος του και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού θερέτρου, ένα «πράσινο έργο» με περιορισμένη δόμηση και βιοκλιματική κατασκευή, που εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον και το αναδεικνύει. Παράλληλα, ο πρωτοποριακός, εκλεπτυσμένος και μοντέρνος σχεδιασμός τόσο του ξενοδοχείου όσο και των κατοικιών συνδυάζεται αρμονικά με τα τοπικά παραδοσιακά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, διαμορφώνοντας όχι μόνο έναν προορισμό παγκοσμίου επιπέδου αλλά και έναν μοναδικό τρόπο ζωής, που θα δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να αντιληφθεί τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία. Αλλωστε τα στοιχεία αυτά, που θα έχουμε την ευχαρίστηση να παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση το αμέσως προσεχές διάστημα, καθιστούν το έργο στην Κασσιόπη μοναδικό στο είδος του στην ευρύτερη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή