Το Brexit κόστισε ακριβά και στον Τζέιμι Ολιβερ

Το Brexit κόστισε ακριβά και στον Τζέιμι Ολιβερ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Brexit αναγκάζει τον διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ να κλείσει έξι από τα 42 εστιατόρια της αλυσίδας Jamie's Italian στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το AFP.

Οι τιμές των υλικών που αγοράζει από την Ιταλία έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πτώσης της αξίας της λίρας έναντι του ευρώ μετά το δημοψήφισμα στη χώρα.

Τα εστιατόρια στο Αμπερντίν, το Τσέλτεναμ, το΄Εξετερ, το Τάνμπριτζ Γουελς και του Λονδίνου στο Λάντγκειτ και στο Ρίτσμοντ πρόκειται σύντομα να κλείσουν. Μια κίνηση που θα επηρεάσει 120 εργαζόμενους, λιγότερο από 5% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων της αλυσίδας, οι οποίοι δεν θα απολυθούν αλλά θα αναγκαστούν τους να μεταφερθούν σε άλλες θέσεις της αλυσίδας.

Ο επικεφαλής της αλυσίδας Σάιμον Μπλάγκντεν δήλωσε ότι «όπως γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου η αγορά αυτή είναι σκληρή και μετά το Brexit οι πιέσεις και η αβεβαιότητα την έχουν κάνει ακόμη σκληρότερη».

Ο ίδιος είπε ότι για να είναι κερδοφόρο το κάθε εστιατόριο της αλυσίδας χρειάζεται να προσελκύει 3.000 πελάτες την εβδομάδα.

Τα Jamie's Italian αριθμούν 28 εστιατόρια στο εξωτερικό και η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 22 εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή