Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τις εγγυήσεις, λέει ο Τσαβούσογλου

Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τις εγγυήσεις, λέει ο Τσαβούσογλου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα, την στιγμή που σε διάφορα μέρη του κόσμου χύνεται αίμα στην Κύπρο επικρατεί γαλήνη χάρη στις τουρκικές εγγυήσεις». Το συγκεκριμένο μήνυμα στέλνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Αθήνα και Λευκωσία, την στιγμή που ξεκινά η Διάσκεψη της Ελεβετίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την ιστοσελίδα της, η τ/κ εφημερίδα Κίμπρις, ο κ. Τσαβούσογλου διευκρινίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το σύστημα των εγγυήσεων στην Κύπρο.

Ο κ. Τσαβούσογλου τονίζει: «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Γενεύης, εμείς έχουμε την ισχύ και την βούληση με την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε μόνους τους τους Τουρκοκύπριους».

Ο κ. Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει την γνωστή τουρκική θέση ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. «περίπλεξε» τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Την ίδια ώρα, αναφέρει ότι η χώρα του θα τηρήσει εποικοδομητική και δημιουργική στάση στην Γενεύη. Η Τουρκία αναμένει ότι το ίδιο θα πράξουν Αθήνα και ε/κ πλευρά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή