Σε «λευκό κλοιό» η Αττική – Κλειστά τα σχολεία

Σε «λευκό κλοιό» η Αττική – Κλειστά τα σχολεία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα λευκά ξύπνησε η Αθήνα και ο νομός Αττικής το πρωί της Τρίτης, με το χιόνι να έχει πέσει πυκνό σχεδόν σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας αλλά και της επικράτειας.

Η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο βασικό οδικό δίκτυο της Αττικής, αν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από οδηγούς και πεζούς σε μικρότερους κυρίως δρόμους. Τα σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση των τοπικών αρχών.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα λειτουργούν σε κανονικούς ρυθμούς, με ορισμένες γραμμές του λεωφορειακού δικτύου να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο χιονιάς έχει δημιουργήσει ένα λευκό σκηνικό σε όλη την χώρα.

Κλειστά τα σχολεία στο νομό Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση της αργά τη νύχτα της Δευτέρας και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η οποία συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, όπως και οι ιδιωτικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση».

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το κεντρικό οδικό δίκτυο. Έχουν δώσει άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψηλής σημασίας, όπως τα νοσοκομεία, τα στρατόπεδα κ.α.

Ακόμα, διατήρησαν ανοικτούς και τους σταθμούς του Μετρό, ενώ παραμένουν ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική

Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

-Στην περιφερειακή οδό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.

-Στην Αγίου Παντελεήμονος από Ξενίας μέχρι την Πεντέλη

-Στην Αγίου Μερκουρίου στην Βαρυμπόμπη, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, που είχε διακοπεί, λόγω χιονόπτωσης, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή