Ο Μαιτρ & Η Μαργαρίτα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνε τα θαλασσινά με μανταρίνι;

Η θέση: Ένα wine restaurant, που λειτουργεί εδώ κι ενάμιση χρόνο, ακριβώς απέναντι από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Φτάνει κανείς από τη οδό Φράγκων ή από την Τσιμισκή, ενώ πάρκινγκ υπάρχει επί πληρωμή, σε ιδιωτική αλάνα ακριβώς δίπλα. Όταν η αγορά είναι κλειστή, έχετε ελπίδες να παρκάρετε και στους γύρω δρόμους.

Ο Μαιτρ & Η Μαργαρίτα-1

Η ατμόσφαιρα: Στο «Ο Μαιτρ & η Μαργαρίτα», μία παρέα νέων ανθρώπων προσπαθούν, σε πείσμα των καιρών, να υποστηρίξουν την ιδέα μίας ποιοτικής και συγχρόνως οικονομικής, εξόδου για φαγητό. Το μαγαζί πήρε το όνομά του από το ομώνυμο βιβλίο του Ρώσου συγγραφέα, Μ. Μπουλγκάκοφ. Η διακόσμηση (από την αρχιτεκτονική ομάδαMock), απλή, με ξύλο και σίδερο, τα τραπέζια λίγα, η κουζίνα ανοιχτή.

Το φαγητό: Στο μενού συνδυάζονται όλα τα κλασικά συνοδευτικά του κρασιού (αλλαντικά, τυριά), μαζί με ταιριαστά κρεατικά και ψαρικά. Εστιάσαμε στα τελευταία κι έτσι, εκτός από την πατζαροσαλάτα και τα στριφτάρια με μανταρίνι και θαλασσινά (ίσως ένα από τα καλύτερα πιάτα τους), πήραμε θράψαλο γεμιστό και μία ρίνα σαγανάκι – πιάτα που δύσκολα συναντά κανείς σε τέτοιου τύπου μαγαζιά. Η γεύση όλων των εδεσμάτων μας εντυπωσίασε (μόνο στο θράψαλο, θα ήθελα λίγο λάδι ακόμη).

Ο Μαιτρ & Η Μαργαρίτα-2

Η εμφάνιση, πολύ καλή. Στα ατού του μαγαζιού, το ότι δοκιμάζουν συνεχώς προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς. Δοκιμάστε και την παντσέτα και τους παραδοσιακούς γκιουζλεμέδες τους, με πικάντικο αρνίσιο κιμά (η θρακιώτικη εκδοχή, μας είπαν). Εμείς, κλείσαμε γλυκά με μία νοστιμότατη τάρτα λεμονιού, γαρνιρισμένη με ένα κλωνάρι λεβάντας.

Ο λογαριασμός: Για όσα φάγαμε και ήπιαμε, τρία άτομα πληρώσαμε 46 €. Υπολογίστε 15-40 €/άτομο, ανάλογα με το κρασί.

Η κάβα: Συνοδέψαμε με Ασύρτικο Σαντορίνης, μία από τις 50 ετικέτες της λίστας των κρασιών, που είναι 100% ελληνική. Το κόστος των μπουκαλιών κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 €. Στο εγγύς μέλλον, σκέφτονται να προσθέσουν και μερικά κρασιά από το εξωτερικό.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά: Τρίτη – Κυριακή 14.00 – 00.00.

Ο Μαιτρ & Η Μαργαρίτα

Βεροίας 2, Θεσσαλονίκη,

Τηλ. 2314-007.586.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή