Οξεία αντίδραση Πολάκη στην επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό»

Οξεία αντίδραση Πολάκη στην επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη «συμβουλή» να επισκεφθεί ο ίδιος τον «Ευαγγελισμό» απάντησε χθες το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. στην αναίτια επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., «όσο ο κ. Πολάκης αγνοεί τις υποχρεώσεις του και αυτοπεριορίζεται σε ρόλο υβριστή, μόνο κατ’ ευφημισμόν μπορεί να αποκαλείται υπουργός αναπληρωτής Υγείας».

Το νέο «επεισόδιο» Πολάκη σημειώθηκε με αφορμή ανεπίσημη επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. προχθές το βράδυ στην εφημερία του «Ευαγγελισμού». Συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες εφημερεύει το νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι ο «Ευαγγελισμός» κατά την εφημερία του δέχεται τεράστιο όγκο περιστατικών που, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, παραπέμπει σε «εμπόλεμη κατάσταση». Σε κάθε εφημερία καταγράφονται 1.000-1.500 προσελεύσεις ασθενών και γίνονται 200 έως 250 εισαγωγές. Στην προχθεσινή εφημερία, από τις 2.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. είχαν ήδη απευθυνθεί στο νοσοκομείο 520 περιστατικά. Το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει δύο μόνιμους γιατρούς και έξι επικουρικούς η σύμβαση των οποίων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και εκφράζονται επιφυλάξεις κατά πόσο μέχρι τότε θα έχουν γίνει προσλήψεις για να καλυφθεί το κενό. «Προσωπικό και προϋπολογισμός κάτω από τις ανάγκες μας και όγκος εργασίας πάνω από τις δυνατότητές μας», σχολίασε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» Ηλίας Σιώρας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μόλις επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά το νοσ. “Ευαγγελισμός” σε ημέρα εφημερίας. Ενα σχόλιο μόνο: οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Πολάκη, ο οποίος στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης ανάρτησε στο Facebook: «Οταν έκλεινε ο Αδωνις 4 νοσοκομεία και έδιωχνε 2.500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια (τότε ντε που ήσουν υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης και έβγαλες σε διαθεσιμότητα και απόλυση 15.000) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ; Αλλαξε image maker, από γκρεμό σε καταστροφή σε πάει… (πάντα γύρω από το Κολωνάκι βέβαια είτε για καφέ είτε για εφημερία)».

«Aντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του κ. Πολάκη για την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”. Αντί να βρίζει, όμως, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, ας τολμήσει –όπως υποχρεούται– να κάνει το ίδιο», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. «Και βέβαια ας προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει έμπρακτες απαντήσεις στα προβλήματα που –με ευθύνη της κυβέρνησης– συσσωρεύτηκαν στον χώρο της Υγείας. Οσο ο κ. Πολάκης αγνοεί τις υποχρεώσεις του και αυτοπεριορίζεται σε ρόλο υβριστή, μόνο κατ’ ευφημισμόν μπορεί να αποκαλείται υπουργός αναπληρωτής Υγείας». Χθες το απόγευμα, ο κ. Πολάκης ανάρτησε πάλι στο Facebook φωτογραφίες του από τον «Ευαγγελισμό», όπου είχε επισκεφθεί στο παρελθόν τα υπό κατασκευή χειρουργεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή