Τοποθετήσεις στήριξης Ανδρ. Πετρουλάκη

Τοποθετήσεις στήριξης Ανδρ. Πετρουλάκη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια κριτική στον Πάνο Καμμένο έκαναν χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη την επιλογή του να μηνύει όσους δημοσιογράφους θεωρεί ότι τον εχθρεύονται. Μάλιστα, οι κ. Μητσοτάκης, Θεοδωράκης και Σημίτης, αψηφώντας το γεγονός ότι οι δηλώσεις τους θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, έκριναν αναγκαίο να αναφερθούν εκτενώς στη σημερινή δίκη που έχει προκαλέσει ο κ. Καμμένος κατά του γελοιογράφου της «Κ» Ανδρέα Πετρουλάκη ζητώντας του ως αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ (!) για άρθρο του στο Protagon.

«Στην πολιτική μου πορεία έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις, συχνά στα όρια της χυδαιότητας και δεν έχω στραφεί ποτέ δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Και νουθετώντας τον κ. Καμμένο, τονίζοντας πως «όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να μάθουμε να ζούμε με την κριτική», χαρακτήρισε πολιτικά ανήθικη την αντίδρασή του. «Το ότι επελέγη αγωγή κι όχι μήνυση κι ότι ζητείται ως αποζημίωση ένα εξωφρενικό ποσό δείχνουν ότι ο στόχος του δεν είναι η ηθική αποκατάσταση, αλλά η εξόντωση του δημοσιογράφου και η τρομοκράτηση των υπολοίπων. Η επιλογή του είναι ενδεικτική μιας επικίνδυνης, αυταρχικής και ηθικά και πολιτικά απαράδεκτης αντίληψης που όλο και περισσότερο φαίνεται να ενστερνίζεται όχι μόνο ο κ. Καμμένος, αλλά συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., απευθυνόμενος σε πρώτο ενικό στον Ανδρ. Πετρουλάκη με τη φράση «Βάστα γερά, Ανδρέα, και μην αφήσεις κανένα να περιορίσει τη δημιουργικότητά σου», προαναγγέλλοντας ότι θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις απέναντι σε όποιον επιχειρεί στην Ελλάδα του 2017 να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης.

Ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο Στ. Θεοδωράκης, περιγράφοντας απαξιωτικά τον Πάνο Καμμένο ως επαγγελματία διώκτη όσων του ασκούν κριτική. «Προσπαθεί να μετατρέψει τους δικαστές σε όπλο και να τρομοκρατήσει με εξοντωτικές αγωγές όσους του κάνουν κριτική», ενόσω «ο ίδιος κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία», ανέφερε, ενώ και η κ. Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε την επιλογή του υπουργού Αμύνης «απόδειξη της αλαζονείας του», τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο ο κ. Καμμένος να απειλεί με εξοντωτικές ποινές όσους απλά του ασκούν πολιτική κριτική».

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση του κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος όχι μόνον τόνισε ότι «η αγωγή Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Πετρουλάκη επιδιώκει σαφώς τον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό», αλλά τη χαρακτήρισε «σύμπτωμα μιας πάσχουσας δημοκρατίας», ενώ δημόσια παρέμβαση έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν είναι δίκη του Πετρουλάκη και του Protagon, αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας», είπε και εξέφρασε την ελπίδα του, «όπως και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, να διαπιστώσουμε ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή