Μεγάλα τα προβλήματα στη Σκόπελο από τις χιονοπτώσεις – επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων

Μεγάλα τα προβλήματα στη Σκόπελο από τις χιονοπτώσεις – επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα και δυσεπίλυτα παραμένουν τα προβλήματα και στην Σκόπελο μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί με τις σφοδρότατες χιονοπτώσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η μη ηλεκτροδότηση του μεγαλύτερου τμήματος του νησιού, αφού χθες το βράδυ τα συνεργεία της ΔΕΗ -που έχουν σταλεί από τον Βόλο-κατάφεραν να αποκαταστήσουν μέρος της μεγάλης ζημιάς και να δώσουν ρεύμα στη Χώρα, ενώ το υπόλοιπο νησί παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νταλίκα που μετέφερε νέες κολώνες της ΔΕΗ δεν μπόρεσε να φτάσει στη Γλώσσα Σκοπέλου, όπου είχε εντοπιστεί και η ζημιά, επειδή «δίπλωσε» από τον πάγο στον δρόμο Χώρας-Ελιος-Γλώσσας.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργεί και η διακοπή της παροχή νερού σε όλο το νησί, επειδή δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια που πάγωσαν και δεν βοηθά η χαμηλή πίεση.

Σήμερα, στη Σκόπελο, συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Στρατού, αλλά και ειδικών δυνάμεων που έχουν φθάσει από τον Βόλο, προσπαθούν με εκχιονιστικά μηχανήματα και πεζοπόρα τμήματα που ακολουθούν, να φθάσουν στις περιοχές Πύργος, Ράχες και Πευκιά όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι στις κτηνοτροφικές τους μονάδες από το περασμένο Σάββατο.

Ο δήμος Σκοπέλου χθες ζήτησε και κατάφερε με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας να απεγκλωβίσει δύο άτομα από την περιοχή Πευκιά.

Στην Σκόπελο σήμερα και έπειτα από πολλές ημέρες επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά το χιόνι είναι πάρα πολύ και έχει μετατραπεί σε πάγο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα θερμόμετρα στην Σκόπελο, για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο, έχουν σήμερα θετικό πρόσημο και δείχνουν 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά και αύριο Παρασκευή θα είναι όλα τα σχολεία στον Βόλο, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλου, λόγω του χιονιού και του πάγου που έχει δημιουργηθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Αλόννησο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, αλλά και στους δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φερραίου λόγω των καιρικών συνθηκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή