To Ελ. Βενιζέλος γίνεται το 28ο αεροδρόμιο παγκοσμίως με «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα»

To Ελ. Βενιζέλος γίνεται το 28ο αεροδρόμιο παγκοσμίως με «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του  εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έλαβε πιστοποίηση  Neutrality ,για  «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα».

Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή αναγνώριση καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 28 αεροδρόμια παγκοσμίως με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Μετά τα στάδια «Χαρτογράφηση» (2009),«Μείωση» (2011) και «Βελτιστοποίηση» (2014), το αεροδρόμιο της Αθήνας μηδένισε το αποτύπωμα άνθρακα επενδύοντας μέσω της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα καθώς επίσης και εγγυήσεων προέλευσης καθαρής ενέργειας από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να αντισταθμίσει τις εναπομένουσες εκπομπές του.

Από την έναρξη της λειτουργίας του το 2001, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αντιμετωπίζει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις με μεγάλο ζήλο και συνεχώς νέες πρωτοβουλίες. Μεταξύ άλλων, ήταν ένα από τα πρώτα αεροδρόμια που επένδυσαν στην τεχνολογία αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας, κατασκευάζοντας στις εγκαταστάσεις του ένα φωτοβολταϊκό πάρκο αξίας €20 εκ., δημιουργώντας μία πηγή καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας. Παράλληλα, υπήρξε μεταξύ των πρώτων αεροδρομίων που εντάχθηκαν και έλαβαν πιστοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος Airport Carbon Accreditation από το πρώτο έτος (2009), ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας ως σήμερα με επιτυχία την πιστοποίησή του στα χρόνια που μεσολάβησαν

 

Ο CEO  του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε πως «με την πιστοποίησή του στο στάδιο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει με απτό τρόπο να αποδεικνύει τη δέσμευσή του στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. »

Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος στον τομέα των Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, με ανάρτησή της στο Twitter, έκανε λόγο για σπουδαία νέα, καθώς το Ελ. Βενιζέλος γίνεται το 25ο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, που πιστοποιείται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή