EWG: Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα

EWG: Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών έληξε το Euro Working Group (EWG), καθώς οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι για να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στα επίμαχα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, υποστήριξε ότι στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος στο πρόγραμμα της Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ενώ κατέστησε σαφές πως θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον Επίτροπο για Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, με τον τελευταίο να τονίζει ότι οι δύο πλευρές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι μια συμφωνία «win win».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή