Γυναικεία πορτρέτα από τη σύγχρονη Κίνα

Γυναικεία πορτρέτα από τη σύγχρονη Κίνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς καμία διάθεση εξωτισμού, με τον φακό του έμπειρου φωτογράφου που γνωρίζει τον τόπο και τους ανθρώπους, οι σύγχρονες γυναίκες της Κίνας συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό.

Η έκθεση που διοργανώνει η ταξιδιωτική εταιρεία My Odyssey (μέλος του Hellas Group), σε συνεργασία με την Eνωση Φωτογράφων της Κίνας, περιλαμβάνει 38 έγχρωμα γυναικεία πορτρέτα από φωτογράφους-μέλη της παλαιότερης και μεγαλύτερης εθνικής οργάνωσης επαγγελματιών Κινέζων φωτογράφων.

Πέρα από το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον της έκθεσης, βασικός σκοπός είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης την Κίνα του σήμερα. Στην επιλογή των εικόνων που εκτίθενται είναι φανερό το ενδιαφέρον των δημιουργών να αναδείξουν τη σχέση του παρελθόντος και της παράδοσης με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Από τη μία φωτογραφία στην άλλη το βλέμμα του επισκέπτη θα ταξιδέψει μέσω των εικονιζόμενων γυναικών στις πόλεις και τις επαρχίες της Κίνας φθάνοντας ώς την άκρη της Μογγολίας. Και ανάμεσα στις αγρότισσες, τις εργάτριες, εκείνες που ασχολούνται με την παραδοσιακή προετοιμασία του τσαγιού ή τις νοικοκυρές, θα συναντήσει επιστήμονες, ηθοποιούς από τη φημισμένη Οπερα του Πεκίνου, αθλήτριες όπως η πρωταθλήτρια τενίστρια Λι Να και βεβαίως τη Λιου Γιανγκ, την πρώτη γυναίκα αστροναύτη της Κίνας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, πρώτη από σειρά ανάλογων πολιτιστικών γεγονότων που έπονται, φιλοξενείται στον πρώτο όροφο ενός κλασικού αθηναϊκού κτιρίου του 19ου αιώνα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου στεγάζονται επίσης τα γραφεία του Hellas Group στην Ελλάδα. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στα εγκαίνια θα απευθύνει χαιρετισμό η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ενώ θα παραστεί επίσημη κινεζική αποστολή.

​​Χώρος Τέχνης Ziller. Βασιλικής 1, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 1ος όροφος. Διάρκεια έκθεσης έως τις 20 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή