Αμάντα Αμπινγκτον: Η θηλυκή πλευρά του Σέρλοκ Xολμς

Αμάντα Αμπινγκτον: Η θηλυκή πλευρά του Σέρλοκ Xολμς

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αδύνατη, μελαχρινή, ευδιάθετη γυναίκα που έχω μπροστά μου δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα –μόνη εξαίρεση το ζεστό της βλέμμα και η ενθουσιώδης φωνή– τη Μέρι Μόρσταν, την πρώην πράκτορα-μηχανή θανάτου, σύζυγο του δρος Τζον Γουότσον, μητέρα της νεογέννητης κόρης τους και… κουμπάρα του Σέρλοκ Χολμς. Τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου τέταρτου κύκλου της σειράς «Sherlock» ολοκληρώθηκαν πριν από μήνες και η Αμάντα Αμπινγκτον μοιάζει εξαιρετικά χαρούμενη στο reunion που οργανώθηκε λίγο πριν από την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου «The Six Thatchers» (το οποίο παρακολούθησαν 8.100.000 τηλεθεατές στη Βρετανία, 3.700.000 στις ΗΠΑ και μερικά ακόμα εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο) σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, ώστε πρωταγωνιστές και δημιουργική ομάδα να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους βρετανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Αν υπέθετε κανείς ότι ο… θάνατός της θα είχε επηρεάσει κάπως αρνητικά την ψυχολογία της, θα έκανε λάθος, γιατί βρήκε την εξέλιξη αυτή άκρως διασκεδαστική. «Ηταν πολύ αστείο να γυρίζω τον θάνατό μου! Μας πήρε μιάμιση μέρα, αλλά πέρασα πολύ ωραία με τον Μπένεντικτ και τον Μάρτιν. Οι σεναριογράφοι, ο Στίβεν (σ.σ. Μόφατ) και ο Μαρκ (σ.σ. Γκάτις) μου είπαν ότι είτε θα γινόταν έτσι είτε θα με πατούσε λεωφορείο ή κάτι παρόμοιο, το οποίο θα ήταν βαρετό».

– Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς αυτήν τη σεζόν;

– Να κρατήσω μυστικό το τι γίνεται (γέλια). Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και σοκ σε αυτήν τη σεζόν και το να λες συνέχεια σε όλους να μην πουν τίποτα και να το κρατάς κρυφό γίνεται όλο και δυσκολότερο.

– Πώς καταφέρατε να εδραιώσετε την παρουσία σας ανάμεσα στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και στον Μάρτιν Φρίμαν, που έχετε περιγράψει ως εκρηκτικούς στη συνύπαρξή τους;

– Πρέπει να «χωθείς», να βρεις τη θέση σου. Δεν φοβάμαι να συναντώ τους άντρες ηθοποιούς στο ίδιο επίπεδο, να στέκομαι απέναντί τους. Μπαίνω λοιπόν στο σετ αποφασισμένη να μην τους διευκολύνω. Από την άλλη, η Μέρι είναι δυνατός χαρακτήρας, ενώ βοηθάει και το σενάριο, της γράφουν πολύ δυνατή πλοκή. Είναι υπέροχο τελικά να δουλεύεις μαζί τους, ο Μπεν και ο Μάρτιν είναι εύκολοι, γελάμε πολύ και δεν με απέκλεισαν ποτέ ως χαρακτήρα ούτε ως ηθοποιό.

– Εχετε κοινά χαρακτηριστικά με τη Μέρι;

– Οσο μεγαλώνω γίνομαι πιο δυνατή από όταν ήμουν 20 χρόνων. Είναι πιο πιθανό τώρα από ό,τι τότε να πω «όχι» ή να ορθώσω το ανάστημά μου εάν κάποιος υφίσταται μπούλινγκ ή διώκεται με κάποιον τρόπο. Αυτό που δεν απολαμβάνω όσο η Μέρι, είναι οι σκοτωμοί· δεν μου αρέσει να σκοτώνω για να βγάλω το ψωμί μου!

 

– O Σέρλοκ είναι άνθρωπος ή «μηχανή»;

– Οταν τον πρωτοβλέπουμε, στην πρώτη σεζόν, είναι περισσότερο μηχανή, αλλά με κάθε ιστορία γίνεται πιο ανθρώπινος, γιατί είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους που τον κάνουν πιο ανθρώπινο. Δεν είναι σαν τον Μάικροφτ. Ο Μάικροφτ είναι στον πύργο του και δεν αλληλεπιδρά με ανθρώπους· ο Σέρλοκ συναναστρέφεται συνέχεια με ανθρώπους και ο καλύτερός του φίλος είναι παθιασμένος και υπέροχος και παντρεμένος με αυτή την τρελή αλλά αξιόλογη γυναίκα.

– Σας εξέπληξαν όσα αποκαλύφθηκαν για το παρελθόν της Μέρι;

– Μου άρεσε το γεγονός ότι έχει ελαττώματα, οι χαρακτήρες με μειονεκτήματα είναι πιο ενδιαφέροντες να τους υποδύεσαι από ό,τι τους ήρεμους, ήσυχους, που κάθονται σε μια γωνιά. Ακόμη και όταν ήμουν σκεπτική σχετικά με το τι προέβλεπε γι’ αυτήν το σενάριο, ήμουν αποφασισμένη να ακολουθήσω τις οδηγίες του Μαρκ και του Στίβεν.

– Πώς βλέπετε τους γυναικείους ρόλους σε ένα σόου που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ανδρικό;

– Νομίζω ότι είναι η ραχοκοκαλιά του. Πρωταγωνιστές είναι ο Σέρλοκ και ο Τζον, αδιαμφισβήτητα, αλλά πίσω από τον Σέρλοκ υπάρχει η κυρία Χάντσον, που την αγαπάει παρά τον τρόπο που της μιλάει, ενώ η Μόλι είναι η γυναίκα στην οποία στρέφεται στην απόλυτη ανάγκη. Δεν καταλαβαίνει τις γυναίκες, αλλά τις χρειάζεται γιατί ξέρει ότι μπορούν να τον βοηθήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Μέρι.

– Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του «Sherlock»;

– Το σενάριο και το γεγονός ότι βρίσκονται ο Μάρτιν και ο Μπένεντικτ στο ίδιο δωμάτιο. Αυτοί οι δύο είναι οι ιδανικοί Σέρλοκ και Τζον και παίρνουν ενέργεια ο ένας από τον άλλο. Νομίζω ότι ο Αρθουρ Κόναν Ντόιλ θα ήταν πολύ περήφανος και για τους δυο.

– Σας αρέσουν τα μυστήρια;

– Τα λατρεύω. Είναι πάντα ωραίο να έχεις λίγο μυστήριο στη ζωή σου, έτσι δεν είναι; Αλλιώς θα ήταν τόσο βαρετή…

​​Τα δύο επόμενα επεισόδια του «Sherlock» θα προβληθούν τις Κυριακές 15 και 22/1, στις 23.00, στο Cosmote Cinema 4HD. Ολα τα επεισόδια, μετά την προβολή τους, θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία Cosmote TV Plus.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή