Για την υπόθεση Novartis κατέθεσε, έπειτα από αίτημα του, ο Μάριος Σαλμάς

Για την υπόθεση Novartis κατέθεσε, έπειτα από αίτημα του, ο Μάριος Σαλμάς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς και συγκεκριμένα στην επικεφαλής της Ελένη Ράϊκου εκλήθη και κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως ΝΔ Μάριος Σαλμάς στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

O κ. Σαλμάς κατέθεσε διότι επί των ημερών του είχε παραγγείλει εσωτερικό έλεγχο στην εταιρεία για μη διαφανείς διαδικασίες. Και ενώ η αρχική εντολή ήταν να ολοκληρωθεί η έρευνα μέσα σε 90 ημέρες τελικά υποβλήθηκε πόρισμα εντός ολίγων ημερών ολίγων σελίδων, το οποίο ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε «συγκαλυπτικό» και έδωσε εκ νέου εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει εκ νέου έρευνα.

Πράγματι τον Ιανουάριο του 2013 υποβλήθηκε νέο πόρισμα το οποίο όμως φέρεται να μην κατέληξε στις εισαγγελικές αρχές.

Ο βουλευτής κ. Μάριος Σαλμάς μετά την συνάντηση ο κ. Σαλμάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της  Κυβέρνησής μας, έλαβα  μέτρα μεγάλης περιστολής της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 4 δις ευρώ το 2011 στα 2,3 δις ευρώ το 2013 . Οι αποφάσεις αυτές περιόρισαν δραστικά τα κέρδη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Novartis. Με δική μου πρωτοβουλία ενημέρωσα την κυρία Ράικου για να την διευκολύνω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στην έρευνα που διεξάγει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή