Παπανδρέου: Η ΔΗΣΥ διαθέτει πρόεδρο

Παπανδρέου: Η ΔΗΣΥ διαθέτει πρόεδρο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει το πάνω χέρι. Δεν είναι ο στόχος μου, δεν το είχα βάλει ποτέ ως αυτοσκοπό, έχω και άλλα καθήκοντα, ηγούμαι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Γεννηματά ως πρόεδρο κι αυτό δεν το αμφισβητώ. Αν συγκροτηθεί σε κόμμα και δεν έχει συνιστώσες, θα υπάρξουν οι ανάλογες διαδικασίες».

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε χθες στον ΣΚΑΪ τον ρόλο που επιφυλάσσει στον εαυτό του ο Γιώργος Παπανδρέου (τουλάχιστον επί του παρόντος) στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δήλωσε ευτυχής που επέστρεψε στο κόμμα του χωρίς να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ –«μπαίνουμε στη Συμπαράταξη με την αυτονομία μας κι αυτό σημαίνει πλουραλισμό ιδεών» είπε–, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι θέλησε να ρίξει μια πολιτική γέφυρα και στον Ευ. Βενιζέλο, η τοποθέτηση του οποίου για τον «γάμο» Παπανδρέου – Γεννηματά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αύριο στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχουμε κάτι σε προσωπικό επίπεδο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θέλω να κοιτάξουμε μπροστά. Τα ΜΜΕ χαίρονται να δημιουργούν αυτή την αντιπαράθεση, όμως αυτό δεν λύνει προβλήματα», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «έχουμε την αυτονομία μας και άρα ελπίζω να υπάρχουν δημιουργικές λύσεις και διαφορές».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος απέφυγε και χθες οποιοδήποτε σχόλιο, αν και όσοι τον γνωρίζουν, προεξοφλούν ότι αύριο θα κάνει μια σκληρή πολιτική ομιλία, υπενθυμίζοντας –έστω και φωτογραφικά– πώς ακριβώς έφυγε από την Ελιά ο Γ. Παπανδρέου και καλώντας τον έτσι να αιτιολογήσει εκείνος πολιτικά την επιστροφή του. Δεν αποκλείεται επίσης να αναφερθεί ακόμη και στα χρέη που άφησε πίσω του στο ΠΑΣΟΚ, καλώντας έτσι και την κ. Γεννηματά να εξηγήσει πώς θα τα διαχειριστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή