«Εισροές» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη σύμπραξη με το ΚΙΔΗΣΟ

«Εισροές» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη σύμπραξη με το ΚΙΔΗΣΟ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μην υποτιμάτε ποτέ ότι το πρώτο που απασχολεί τους βουλευτές είναι η επανεκλογή τους», έλεγε ένας παλαιός κοινοβουλευτικός, και αυτό φαίνεται να συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση του πολιτικού «γάμου» της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Πριν καν προλάβει να γίνει γνωστή η συμφωνία, ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Λεων. Γρηγοράκος (που φλέρταρε ως γνωστόν με τη Ν.Δ.) δήλωσε ότι επιστρέφει στη Δημ. Συμπαράταξη, ενώ αίφνης προέκυψε χθες και μια απευθείας μετεγγραφή στο ΠΑΣΟΚ από το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από τον κ. Θεοδωράκη, ενώ λίγο αργότερα… όλως τυχαίως συναντήθηκε με την κ. Γεννηματά στην οποία ανακοινώθηκε η αυθημερόν μετεγγραφή του στο ΠΑΣΟΚ. Στη δε Χαρ. Τρικούπη δήλωναν περιχαρείς ότι το κύμα των εισροών θα συνεχιστεί. Επικαλούνταν μια χθεσινή επιστολή πέντε πρώην στελεχών (Γ. Θωμάς, Βαγγ. Μαλέσιος, Φρ. Παπαδέλης, Μ. Σταυρακάκης και Δημ. Σωτηρλής), οι οποίοι επίσης δήλωσαν ότι στηρίζουν την κ. Γεννηματά, ενώ παρέπεμπαν και σε μια συνέντευξη της πρώην βουλευτού του Ποταμιού, Κατ. Μάρκου, η οποία επίσης δήλωσε διαθέσιμη για μετεγγραφή στη ΔΗΣΥ.

Πώς αντέδρασε σε όλα αυτά ο κ. Θεοδωράκης; Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία καταλόγισε ειρωνικά στην κ. Γεννηματά ότι «άνοιξε πριν ακόμα και από τις ΠΑΕ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου», ενώ χαρακτήρισε «αστείο και συνάμα θλιβερό [το ότι] ένας βουλευτής το πρωί είναι Ποτάμι και το μεσημέρι γίνεται ΠΑΣΟΚ. Οι ευθύνες αυτών που σχεδιάζουν στο παρασκήνιο νέες αποστασίες είναι τεράστιες, καθώς δηλητηριάζουν ξανά τη δημόσια ζωή», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, και υποστηρίζοντας ότι «τα κόμματα δεν μεγαλώνουν κλέβοντας έδρες άλλων» εξέφρασε την ελπίδα του «οι πολίτες να είναι αυστηροί με όσους θυσιάζουν τα πάντα στο κυνήγι της καρέκλας και της εξουσίας».

Αλλες πηγές πάλι, που πρόσκεινται στους πρώην υπουργούς Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωρίδη (διοργανώνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη την πρώτη κοινή εκδήλωσή τους ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν νέο Προοδευτικό Κίνημα), χαρακτηρίζαν την επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ «ξαναζεσταμένο φαγητό» και εκτιμούσαν ότι οι πραγματικές ειδήσεις στον χώρο επίκεινται. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η κ. Γεννηματά φαίνεται επί του παρόντος πολιτικώς κερδισμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή