Ολα «Λίμπα» στην οδό Πιττάκη

Ολα «Λίμπα» στην οδό Πιττάκη

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντασιώνεστε κι εσείς καμιά φορά ότι σηκώνετε την οθόνη του υπολογιστή σας και την πετάτε με δύναμη στο έδαφος; Οτι την 30ή φορά που κρασάρει πετάτε το κινητό από το παράθυρο; Οτι παίρνετε τον πλάστη και διαλύετε το αερόθερμο που σταματάει να δουλεύει την πιο κρύα νύχτα; Οχι; Καλά, ούτε κι εγώ.

Οποιοι κάνουν τέτοιες σκέψεις, πάντως, έχουν τώρα τον τρόπο να εκτονωθούν με ασφάλεια και χωρίς να θυσιάσουν τα δικά τους αντικείμενα. Σε ένα υπόγειο της οδού Πιττάκη στο κέντρο της Αθήνας, σου δίνεται η δυνατότητα να τα σπάσεις κανονικά και με τον νόμο. Το «Λίμπα» είναι το πρώτο rage room στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. «Τσακώθηκες με την κοπέλα σου; Στη δουλειά σου σε ζαλίζουν; Η μάνα σου σε πρήζει; Σου κολλάει το Ιντερνετ; Εχεις κέφια και στα μπουζούκια δεν σ’ αφήνουν να σπάσεις πιάτα; Υπάρχει πλέον μέρος να ξεσπάσεις και να τα κάνεις όλα Λίμπα», όπως γράφουν οι ιδιοκτήτες στη σελίδα του χώρου στο Facebook, που με το «καλημέρα» συγκέντρωσε 1.600 likes και συνεχίζει γερά.

Τι μπορείς, όμως, να κάνεις λίμπα; «Από βάζα της μαμάς και της γιαγιάς μέχρι τηλεοράσεις, οθόνες υπολογιστή και πληκτρολόγια, και από πιάτα και ποτήρια μέχρι κάθε είδους κακή τέχνη», λέει στην «Κ» η Ελενα Δρίβα, που μαζί με τον σύντροφό της Σπύρο Τρικαλιώτη βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα.

Οπως εξηγεί, ο επισκέπτης του χώρου φοράει απαραιτήτως τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως φόρμα, γάντια, γυαλιά και κράνος, και στη συνέχεια επιλέγει ο ίδιος τα αντικείμενα που θέλει να σπάσει. «Μπορείς να διαλέξεις είτε από τα έτοιμα πακέτα που έχουμε φτιάξει εμείς είτε να συνθέσεις εσύ το πακέτο με τα πράγματα που θες να σπάσεις». Ο επισκέπτης θα διαλέξει ένα από τα δύο διαθέσιμα δωμάτια, το ένα θυμίζει τον χώρο ενός σπιτιού και το άλλο το εσωτερικό ενός κουτιού, και θα περάσει τα επόμενα λεπτά βγάζοντας το άχτι του υπό τους ήχους κλασικής ή trance μουσικής (αν και η playlist ανανεώνεται συνεχώς).

Ιαπωνική… τρέλα

Η ιδέα είναι τρελή (διόλου τυχαία ξεπήδησε από την Ιαπωνία), αλλά φαίνεται ότι χτύπησε νεύρο στους Αθηναίους. Η ανταπόκριση μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες λειτουργίας (τα επίσημα εγκαίνια είναι αύριο) ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες του ζευγαριού. Καθημερινά δεκάδες πηγαίνουν να τα κάνουν «Λίμπα» έναντι λίγων ευρώ (το πιο οικονομικό πακέτο δεν ξεπερνάει τα 5,5 ευρώ, με την τιμή να αυξάνεται ανάλογα με όσα αντικείμενα προσθέτεις). Η Ελενα και ο Σπύρος επισκέφθηκαν ένα rage room το καλοκαίρι στην Αργεντινή και είπαν μεμιάς «γιατί όχι και στην Ελλάδα;». Εκαναν επί τρεις μήνες τον γύρο της Λατινικής Αμερικής ψάχνοντας ιδέες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν επιστρέφοντας. Η Ελενα είχε χάσει τη δουλειά της πρόσφατα και το ερώτημα «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» είχε αρχίσει πάλι να την απασχολεί.

Βουτιά στο κενό

«Το rage room ήταν το outsider σε όλες τις σκέψεις που κάναμε στο ταξίδι, αλλά γυρίζοντας πίσω είδαμε ότι δεν υπήρχε πουθενά στην Ελλάδα». Με τα λίγα χρήματα που τους είχαν απομείνει, αποφάσισαν να κάνουν τη βουτιά στο κενό. Βρήκαν έναν υπόγειο χώρο σε μια κεντρική συνοικία, ο οποίος όμως χρειαζόταν πολλή δουλειά. «Η αρχική του κατάσταση ήταν χάλια, ένα ερείπιο. Δουλέψαμε πολύ μόνοι μας, δεν υπήρχαν χρήματα για επαγγελματίες, είναι όλο DIY».

Πιο δύσκολο πάντως αποδείχθηκε το πού θα βρίσκουν τα αντικείμενα προς σπάσιμο. «Εχει πολύ ψάξιμο, δεν είναι τελικά τόσο εύκολο όσο φανταζόμασταν. Στην αρχή, μας βόλευαν οι φίλοι μας που έχουν μπαρ με ποτήρια και πιάτα, αλλά τηλεοράσεις, πληκτρολόγια και κινητά αγοράζουμε από το ebay ή από ανακύκλωση και τα επιστρέφουμε μετά στην ανακύκλωση. Τα υπόλοιπα αντικείμενα τα βρίσκουμε σε παλαιοπωλεία στου Ψυρρή και αλλού», αναφέρει η Ελενα.

Πάντως, όπως διευκρινίζει, δεν απευθύνονται σε όσους έχουν… νεύρα. «Δεν πρέπει να είσαι νευριασμένος για να έρθεις εδώ. Πρέπει να το δεις σαν μια νέα εμπειρία που μπορείς να έχεις στην πόλη σου. Είναι μια καινούργια δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις, όπως πηγαίνεις για καφέ, σινεμά ή ένα escape room». Κάτι να «σπάσει» τη ρουτίνα σου.

Το «Λίμπα» βρίσκεται στην οδό Πιττάκη 6 στου Ψυρρή και είναι ανοιχτό από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή