Στο στόχαστρο οι πολυτελείς διακοπές του Τζάστιν Τριντό

Στο στόχαστρο οι πολυτελείς διακοπές του Τζάστιν Τριντό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταιγισμό επικριτικών σχολίων έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, λόγω των πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με τις πολυτελείς διακοπές του σε νησί της Καραϊβικής.

O 45χρονος πρωθυπουργός, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία τον Νοέμβριο του 2015 υποσχόμενος να ηγηθεί μιας διαφανούς και υπεύθυνης κυβέρνησης, δέχεται σήμερα πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τις πρόσφατες πολυτελείς διακοπές του στις Μπαχάμες, με τους αξιωματούχους της κυβέρνησής του να αρνούνται αρχικά να σχολιάσουν το ζήτημα. Το νησί των Μπαχαμών όπου βρέθηκε ο Τριντό ανήκει στον Αγά Χαν, τον δισεκατομμυριούχο ηγέτη των ισμαηλιτών μουσουλμάνων του σιιτικού Ισλάμ και φίλο της οικογένειας του Καναδού πρωθυπουργού, και μάλιστα το προσωπικό ελικόπτερο του μουσουλμάνου ηγέτη τον μετέφερε στο νησί. Βουλευτές της καναδικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν μη πρέπον το περιστατικό, καθώς, πρώτον, η Οττάβα συμβάλλει στη χρηματοδότηση του ιδρύματος του Αγά Χαν και, δεύτερον, διότι δείχνει σε τι βαθμό ο Τριντό βρίσκεται εκτός επαφής με τους απλούς καθημερινούς Καναδούς πολίτες, τη στιγμή που η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.

Επιπλέον, η μεταφορά του Τριντό με το προσωπικό ελικόπτερο του Αγά Χαν αποτελεί παραβίαση του επίσημου κανονισμού ηθικής και δεοντολογίας της χώρας, τον οποίο θέσπισε ο ίδιος το 2015, καθώς ο συγκεκριμένος κανονισμός επιτάσσει ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης πρέπει να παίρνουν πρώτα άδεια από την επίτροπο Ηθικής και Δεοντολογίας της χώρας Μέρι Ντόσον, εφόσον επιθυμούν να ταξιδέψουν με ιδιωτικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο.

Προκαταρκτική

Η Ντόσον έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα επί των καταγγελιών της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις πρωθυπουργικές διακοπές, ενώ ο Τριντό δήλωσε ότι θα απαντούσε ευχαρίστως σε όποιες ερωτήσεις θα ήθελε να του θέσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή