Με 20,12 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε η Trastor ΑΕΕΑΠ

Με 20,12 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε η Trastor ΑΕΕΑΠ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προίκα» της τάξεως των 20,12 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να διατεθούν για την απόκτηση νέων ακινήτων, απέκτησε η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Trastor ΑΕΕΑΠ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για κίνηση που έγινε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου στρατηγικού επενδυτή, του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου της Värde Partners.

Πλέον, το μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνεται σε 40,3 εκατ. ευρώ, αποτελούμενο από 80.690.652 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,5 ευρώ εκάστη.

Ηδη, η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει τις πρώτες διερευνητικές επαφές για την αναγνώριση πιθανών ακινήτων «στόχων», προκειμένου να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγες εβδομάδες, ο γενικός διευθυντής της Värde Partners, Αντονι Ιανάτσο, είχε επισημάνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ακίνητα που αποτελούν αντικείμενο πώλησης και μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για τέτοιες κινήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Ιανάτσο επισήμανε ότι η παρουσία της Värde Partners στην ελληνική αγορά ακινήτων δεν θα αφορά μόνο τις επενδύσεις για την απόκτηση ακινήτων, καθώς ο αμερικανικός όμιλος ενδιαφέρεται να αναπτύξει σταδιακά παρουσία και στον τομέα της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ανάλογα έχει πράξει και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που προσφέρουν μακροπρόθεσμες προοπτικές και στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κάτι που ενδιαφέρει την εταιρεία και για την περίπτωση της ελληνικής παρουσίας της. Στο πλαίσιο αυτό, η σύμπραξη με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς σε ό,τι αφορά την Trastor, συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιληφθούν καλύτερα την ελληνική αγορά ακινήτων και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός όμιλος δεν φαίνεται να έχει κερδοσκοπικό προσανατολισμό αναφορικά με την επενδυτική του στρατηγική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή