Σε εκκρεμότητα σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις

Σε εκκρεμότητα σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περνάει ο καιρός, η αξιολόγηση παραμένει σε εκκρεμότητα και μαζί τρεις σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις, κρίσιμες για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. Πρόκειται για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την ασυλία σε τραπεζικά στελέχη-εφοριακούς που θα εμπλακούν σε αναδιαρθρώσεις και τη φορολογική αντιμετώπιση των ζημιών που θα προκύψουν για τις τράπεζες από πωλήσεις ή διαγραφές «κόκκινων» δανείων. Ετσι, οι τράπεζες δεν μπορούν να αναλάβουν πλήρη δράση για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, δημιουργώντας αμφιβολίες αν θα κατορθώσουν να πιάσουν τους στόχους μείωσης των «κόκκινων» για το 2017.

Την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής έλαβε τελικώς η συμφωνία για την ανάληψη 10.500 συμβολαίων ζωής και υγείας της International Life. H Εθνική Ασφαλιστική θα αναλάβει τη συνέχιση της ασφάλισης αυτών των συμβολαίων, ενώ όσοι διαθέτουν συμβόλαια ζωής θα καλυφθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο, που θα αναλάβει δράση εφόσον ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της International Life. Μετά τη συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική, οι τελικές αποφάσεις ανήκουν πλέον στην ΤτΕ.

Για την τουριστική αξιοποίηση της Αττικής

Την εδραίωση της μητροπολιτικής Αττικής ως ξεχωριστού προορισμού που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες επιδιώκει η Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού Ferien-Messe στη Βιέννη, η οποία διαρκεί έως τις 15 Ιανουαρίου. Βαρύτητα δίνεται και στη παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων των νησιών της Αττικής. Oπως εκτίμησε η περιφερειακή σύμβουλος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, Ελένη Δημοπούλου, και φέτος η Αττική θα είναι ένας προορισμός που θα προτιμηθεί από τους Αυστριακούς και τους Κεντροευρωπαίους που αναζητούν ποιοτικές υπηρεσίες και νέες εμπειρίες, στο πλαίσιο του εναλλακτικού τουρισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυστριακή αγορά παρουσιάζει η σύγχρονη πολιτιστική σκηνή της Αττικής, όπως μεταξύ άλλων η documenta 14, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου για τις δαπάνες που θα βοηθούν στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, ωστόσο εκκρεμούν και άλλες αποφάσεις, όπως για τους επαγγελματικούς κλάδους που θα υποχρεωθούν να έχουν μηχανήματα POS. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει εμπλοκή των δύο συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες στα χέρια του Σπίρτζη

Eυθύνες στους προκατόχους του έριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με το μπάχαλο που προκλήθηκε με τον χιονιά στα σιδηροδρομικά δίκτυα της χώρας. Ο ίδιος, μάλιστα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Ωστόσο, η εντολή αυτή «πάσχει», αφού οι ελεγχόμενοι, δηλαδή οι διοικήσεις του ομίλου ΟΣΕ, θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο! Κανονικά, όπως αναφέρεται, έπρεπε να συσταθεί επιτροπή στελεχών του υπουργείου ή άλλων φορέων του Δημοσίου, που θα ελέγξει το θέμα. Εκτός αν είναι να ρίξουμε τις ευθύνες στους… άλλους.

Λιγότεροι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Mείωση κατά 7,5% παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πέρυσι σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι επισκέπτες με εισιτήριο μειώθηκαν κατά 19,7%, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 25,1%. Παρά τη μείωση των επισκεπτών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων εισόδου έφεραν περισσότερα έσοδα. Ετσι, για το εννεάμηνο οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 52,6%, φθάνοντας τα 72,8 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή