Κουρτουλμούς: «Ανάμειξη υπηρεσίας πληροφοριών στην επίθεση στο Ρέϊνα»

Κουρτουλμούς: «Ανάμειξη υπηρεσίας πληροφοριών στην επίθεση στο Ρέϊνα»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Nουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε σήμερα πως πιστεύει πως «υπάρχει ανάμειξη κάποιας υπηρεσίας πληροφοριών» στην τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Ρέϊνα» της Κωνσταντινούπολης, ενώ επεσήμανε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε «με επαγγελματικό τρόπο».

«Φαίνεται πως η επίθεση στο Ρέϊνα δεν ήταν απλώς πράξη μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά υπάρχει ανάμειξη και κάποιας υπηρεσίας πληροφοριών. Ήταν μία εξαιρετικά οργανωμένη και σχεδιασμένη πράξη», ανέφερε ο Κουρτουλμούς σε συνέντευξή του.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή δύο υπήκοοι Κίνας, με ουηγουριανή καταγωγή, συνελήφθησαν επειδή υπήρχαν υποψίες πως είχαν κάποια ανάμειξη με την τρομοκρατική επίθεση στο «Ρέϊνα», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Οι δύο ύποπτοι, ο Ομάρ Ασίμ και ο Αμπουλιεζί Αμπουντουχαμίτι, Κινέζοι πολίτες, βρίσκονται υπό κράτηση με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένπολη τρομοκρατική οργάνωση, και της συνέργειας σε 39 ανθρωποκτονίες.

Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα πως ο άνδρας που σκότωσε 39 άτομα στο νυχτερινό κέντρο ήταν πιθανότατα Ουηγούρος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας πως αποτελούσε πράξη αντεκδίκησης για τη στρατιωτική ανάμειξη της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 35 άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα για την επίθεση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν και Ουηγούροι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή