Κρεμ πατισερί σοκολάτας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία – παρασκευή: 35΄ Αναμονή: τουλάχιστον 2 ώρες

Υλικά (για 450 γρ.)

  • 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη, ή 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Διαδικασία

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάει να φουσκώσει και να κοχλάσει, τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνουμε το 1/3 του περιεχομένου της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να φουσκώνει ξανά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με τον αυγοδάρτη, ώστε η κρέμα να μην κολλήσει στον πάτο. Οταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη και, μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ρηχό, κατά προτίμηση, σκεύος και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Βλέπουμε ότι έχει σφίξει και έχει γίνει σαν ζελέ. Επειδή όμως δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε έτσι, τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, προκειμένου να τη μαλακώσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να τη χτυπήσουμε και με τον αυγοδάρτη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή