Πιέσεις στις αγορές από Τραμπ και Μέι

Πιέσεις στις αγορές από Τραμπ και Μέι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς το κλίμα επηρεάστηκε δυσμενώς από τις δηλώσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την αναμενόμενη σημερινή ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Ο κ. Τραμπ απείλησε με δασμούς τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για τα αυτοκίνητα που εισάγουν στην αμερικανική αγορά, εάν προτιμήσουν να κατασκευάσουν εργοστάσια εκτός ΗΠΑ. Η κ. Μέι επέτεινε την αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών, επειδή στο πλαίσιο του Brexit φέρεται να προτιμά να διασφαλίσει έλεγχο της μετανάστευσης από την Ε.Ε. παρά πρόσβαση στην ενιαία αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών εφημερίδων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Εuro Stoxx 600 έκλεισε χθες με -0,8%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διέκοψε ανοδική πορεία πολλών ημερών και 10 διαδοχικών ιστορικών ρεκόρ, κλείνοντας με -0,15%. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με -0,82% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -0,64%. Το ευρώ αποδυναμώθηκε ως προς το δολάριο στα 1,0602 δολάρια. Το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησε 0,2% στα 52,25 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ευνοήθηκε από τη γενικότερη νευρικότητα και αστάθεια, αυξάνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Η τιμή του ενισχύθηκε 0,5% στα 1.203,32 δολάρια η ουγγιά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή