Ο Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κύπελλο… «ταιριάζει» στον πολυνίκη του θεσμού Παναθηναϊκό Superfoods, που νίκησε (77 – 67) στον ημιτελικό της διοργάνωσης τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ και στον τελικό θα διεκδικήσει το 18ο τρόπαιο, με αντίπαλο τον Αρη, ο οποίος απέκλεισε την ΑΕΚ, στον έτερο ημιτελικό (77 – 76). Οι «πράσινοι» πρώτη φορά στη φετινή περίοδο και ύστερα από τρεις ήττες και έξι συνολικά από τους περσινούς τελικούς των πλέι οφ, κατάφεραν να σταματήσουν τη δημιουργία ψυχολογικού συνδρόμου… κατωτερότητας, πραγματοποιώντας εμφάνιση που ήταν η καλύτερη, μέχρι τώρα, απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια, έπαιξε χωρίς φρεσκάδα και δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει επιθετικά στη φιλοξενούμενη άμυνα, που πίεσε πολύ ψηλά και έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Σε συνδυασμό με την άσχημη βραδιά του Σπανούλη (5 λάθη), που δεν ήταν έτοιμος να προσφέρει τα προσδοκώμενα, την καθυστερημένη χρησιμοποίηση του Πρίντεζη στο τελευταίο δεκάλεπτο και την αδυναμία να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη, όταν ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική ευστοχία στα τρίποντα, προεξέχοντος του κορυφαίου Κέι Σι Ρίβερς που είχε «κρύο αίμα» και σκόραρε κατά… ριπάς.

«Παίξαμε με αποφασιστικότητα. Απλώς, έκανα τη δουλειά μου και είμαι περήφανος που μπορώ και ηγούμαι σε παιχνίδια που με χρειάζεται η ομάδα μου», είπε ο πρωταγωνιστής Κέι Σι Ρίβερς, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Ντάνι Γκάμπριελ που δικαίωσε τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκολς, πριν από το τζάμπολ του ημιτελικού. Ο Παναθηναϊκός Superfoods επιχείρησε να μπει σε θέση «πιλότου» (18 – 23, 21 – 27) από το α΄ ημίχρονο (28 – 29), ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανακτήσει τον ρυθμό από την άμυνά του, αλλά οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά, μέχρι και τους 12 πόντους (58 – 70) και ήταν ψύχραιμοι στην καθυστερημένη αντεπίθεση των γηπεδούχων που μείωσαν στους πέντε πόντους (65 – 70). Ο Καλάθης σκόραρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους για το 67 – 74 (στα 38΄΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 15 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Ουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1).

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 11 (1), Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11, Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Γκάμπριελ 14 (2).

• To 9ο Κύπελλο της ιστορίας του θα διεκδικήσει ο Αρης στον επικείμενο τελικό της 19ης Φεβρουαρίου και ο άλλοτε «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ επιστρέφει στη θέση του φιναλίστ, τρία χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή του, ενώ η τελευταία κατάκτηση του τροπαίου ήταν στο φάιναλ φορ του 2004. Ο Ουίλ Κάμινγκς… υπέγραψε την πρόκριση του Αρη, με το εύστοχο λέι απ του στην τελευταία επίθεση του ημιτελικού, κόντρα στην ΑΕΚ (77 – 76) και ενώ η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν πρόλαβε να περιορίσει τον Αμερικανό πλέι μέικερ. Η έκβαση του ημιτελικού ήταν εντυπωσιακή και διαφήμισε το μπάσκετ, με τις συνεχείς εναλλαγές του σκορ, ενώ και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες δεν αμαυρώθηκε από κανένα επεισόδιο.

O Aρης (8 νίκες – 4 ήττες) στρέφει την προσοχή του στον σημερινό αγώνα (21.00) με τη Φράπορτ Σκαϊλάινερς (5 νίκες – 7 ήττες), στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για τη 13η και προτελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και χρειάζεται τη νίκη στην προσπάθεια κατάκτησης της δεύτερης θέσης του πρώτου ομίλου.

Στην ΑΕΚ ,που είχε επενδύσει στην πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου, ως πιστοποίηση της αγωνιστικής προόδου που σημειώνει στην τρέχουσα περίοδο, τραυματίες επέστρεψαν στην Αθήνα ο Σάκοτα (μυϊκός σπασμός) και ο Βασιλειάδης (θλάση), που θα μείνουν εκτός δράσης 15 έως 20 ημέρες. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί αύριο την Παρτιζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ολντενμπουργκ στη Θεσσαλονίκη.

• Μία θέση στον φετινό Ολ Σταρ αγώνα του ΝΒΑ, που θα διοργανωθεί στη Νέα Ορλεάνη (19/2), διεκδικούσε μέχρι τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στη διαδικτυακή ψηφοφορία των φιλάθλων απ’ όλο τον κόσμο και έχοντας πάρα πολλές πιθανότητες ο Ελληνας παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς να καταστεί ο πρώτος που θα συμμετάσχει στον ετήσιο αγώνα-σόου του αμερικανικού μπάσκετ.

Οι ψήφοι των φιλάθλων για πρώτη φορά δεν θα καθορίσουν την βασική πεντάδα της Ανατολής και της Δύσης, αλλά μονάχα το 50% του τελικού αποτελέσματος. Το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από τις ψηφοφορίες των παικτών του NBA και των επιλεγμένων εκπρόσωπων των Μέσων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή