Αλλαγή αρχηγών σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

Αλλαγή αρχηγών σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέους αρχηγούς στα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας αποφάσισε να τοποθετήσει χθες το ΚΥΣΕΑ σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάτι που θα προκαλέσει και αρκετές ανακατατάξεις σε θέσεις-κλειδιά των τριών Οπλων. Νέος Αρχηγός ΓΕΣ ορίζεται ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μέχρι σήμερα διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει και νατοϊκή υπόσταση ως Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRDC-GR). Ο κ. Στεφανής καταλαμβάνει τη θέση του αντιστρατήγου Β. Τελλίδη, ο οποίος διετέλεσε Α/ΓΕΣ από τον Φεβρουάριο του 2015. Νέος αρχηγός ΓΕΝ ορίζεται ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, μέχρι σήμερα διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ). Ο κ. Τσούνης καταλαμβάνει τη θέση του αντιναυάρχου Γ. Γιακουμάκη. Νέος Αρχηγός ΓΕΑ ορίζεται ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, μέχρι σήμερα διοικητής στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Ο κ. Χριστοδούλου αντικαθιστά στη θέση του Α/ΓΕΑ τον αντιπτέραρχο Χρ. Βαΐτση. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης παραμένει αμετακίνητος.

Και οι τρεις αξιωματικοί έχουν σημαντική εμπειρία σε καίριες θέσεις και μονάδες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Οι περισσότερες αλλαγές αναμένονται στο ΓΕΣ, καθώς η ανάδειξη του κ. Στεφανή στη θέση του αρχηγού οδηγεί εκ των πραγμάτων σε αποστρατεία 10 αντιστράτηγους που βρίσκονταν σε προηγούμενη σειρά. Η τοποθέτηση των τριών νέων αρχηγών θεωρείται από τη Ν.Δ. «ξαφνική». «Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά η κυβέρνηση αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τρεις αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών μειζόνων σχηματισμών και μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, με προφανή επίπτωση στην πειθαρχία και στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, αρμόδιος τομεάρχης Εθνικής Αμύνης της Ν.Δ. Ο κ. Γεωργιάδης ζητεί εξηγήσεις «γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Κατά τη χθεσινή ημέρα κρίσεων σε ανώτατο επίπεδο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, πραγματοποιήθηκαν τρεις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το έδαφος τριών ελληνικών βραχονησίδων. Ζεύγος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις άνωθεν του Μακρονησίου στις 14.14, των Ανθρωποφάγων στις 14.15 και του Αγαθονησίου στις 14.17, σε ύψος 19.000 ποδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή