Δικαιώθηκε απολυμένος μειονοτικού σχολείου

Δικαιώθηκε απολυμένος μειονοτικού σχολείου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόφαση σύμφωνα με την οποία οι απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να κρίνονται με βάση τα όσα ορίζει ο πρόσφατος νόμος 4415/2016, και όχι οι νόμοι για τις απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα εξέδωσε χθες δικαστήριο.

Η υπόθεση αφορά εκπαιδευτικό σε ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τη θέση του από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επειδή φέρεται να είναι συμπαθών του Φετουλάχ Γκιουλέν (σχετικό δημοσίευμα της «Κ» στις 13/1).

Η απόφαση εκδόθηκε επί των ασφαλιστικών μέτρων και όχι επί της κύριας προσφυγής. Το ερώτημα είναι η στάση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, καθώς το θέμα έχει ευρύτερες πτυχές που αφορούν τον ρόλο των τουρκικών αρχών στη λειτουργία του σχολείου.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ανέφερε χθες ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες σύμβασης δύο εκπαιδευτικών οι οποίες κρίθηκαν παράνομες ως καταχρηστικές με βάση τον νόμο 4415 και ότι «στην υπόθεση αυτή είχαν επενδύσει συγκεκριμένοι εργοδοτικοί κύκλοι, οι οποίοι καθοδηγούσαν νομικά το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης. Ηλπιζαν ότι, μέσω της υπόθεσης αυτής, θα “πέσει” ο νόμος 4415 που βάζει φραγμό στις αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή