Μέτρα κατά της μεταγραφικής σπατάλης παίρνει η Κίνα

Μέτρα κατά της μεταγραφικής σπατάλης παίρνει η Κίνα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμούς στις κατά πολλούς αλόγιστες δαπάνες των κινεζικών ποδοσφαιρικών ομάδων θέτει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, καθώς το παγκόσμιο μεταγραφικό παζάρι έχει γεμίσει με… γουάν, ειδικά αυτόν τον χειμώνα.

Η κινεζική ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες πως αυστηροποιεί τον κανονισμό «4+1» για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, με τέσσερις αλλοδαπούς μη Ασιάτες και έναν Ασιάτη μη Κινέζο στην αποστολή μιας ομάδας σε αγώνα όπως ισχύει σήμερα, σε μόνο τρεις αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Επιπλέον, οι ομάδες της κινεζικής Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο Κινέζους κάτω των 23 ετών στην αποστολή τους για κάθε αναμέτρηση.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ακόμη ότι λόγω της «παράλογης δαπάνης» των συλλόγων, θα επιβάλει περιορισμούς (που δεν διευκρινίζονται) στις υψηλές απολαβές, στις δαπάνες για μεταγραφές και αποζημιώσεις παικτών, καθώς και «μέτρα και πρωτοβουλίες για τον έλεγχο της λειτουργίας και της διαχείρισης των συλλόγων» σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της.

Να σημειωθεί ότι μετά το ντεμαράζ μεταγραφών από κινεζικές ομάδες τις τελευταίες εβδομάδες, ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για επικείμενη προσφορά στον Ντιέγκο Κόστα της Τσέλσι –που είναι στα… μαχαίρια με τον τεχνικό της πρωτοπόρου Αγγλίας, Αντόνιο Κόντε– ενώ φέρεται να έχει κατατεθεί και πρόταση 50 εκατ. ευρώ στη Μονακό για τον Ραδαμέλ Φαλκάο από την Τιαντζίν, την οποία οι Μονεγάσκοι απέρριψαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή