Απόσυρση Φερχόφστατ – Επικρατέστερος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ταγιάνι

Απόσυρση Φερχόφστατ – Επικρατέστερος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ταγιάνι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Ταγιάνι είναι ο επικρατέστερος για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς ο διεκδικητής της προεδρίας από το κόμμα των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, αποχώρησε από την διαδικασία εκφράζοντας την υποστήριξή του στον Αντόνιο Ταγιάνι. Μάλιστα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου επιβεβαιώνουν τη δυναμική Ταγιάνι καθώς εξασφάλισε 274 ψήφους με τον Τζιάνι Πιτέλα να ακολουθεί με 183 ψήφους.

Τρίτη κατά σειρά αναδείχθηκε η Ελεονόρα Φορέντσα, με 50 ψήφους και ακολουθούν ο Ζαν Λαμπερτ, με 56 ψήφους, η Λαουρέντιου Ρεμπέγκα με 43 και η Ελγκα Στίβενς με 77 ψήφους.

Πλέον, ο κ. Ταγιάνι, πρώην συνεργάτης του κ. Μπερλουσκόνι, είναι ο βασικός υποψήφιος, καθώς για να εκλεγεί κανείς πρόεδρος πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 751 βουλευτών ή να κερδίσει στον τέταρτο γύρο εναντίον του επόμενου επικρατέστερου υποψηφίου. Με την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Φερχόφστατ αναμένεται η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Φιλελεύθερου κόμματος να υποστηρίξει τον κ. Ταγιάνι.

Σε email του ο κ Φερχόφστατ ανακοίνωσε στους βουλευτές της ομάδας του πως «Οι τελευταίες εβδομάδες είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική στο κοινοβούλιο είναι εμφανώς διασπασμένη. Είμαι βέβαιος πως αν η κατάσταση συνεχίσει, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καταλήξει αποδυναμωμένο ενώ οι Ευρωπαίοι πολίτες αναμένουν από εμάς να δουλέψουμε μαζί για να βρούμε λύσεις στις πολλές κρίσεις που απειλούν την Ηπειρό μας».

Στις 12:30 θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, στις 16:00 τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, στις 20:00 τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου και στις 22:00 τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή