Νέο δημοσιονομικό «κόφτη» αποδέχεται η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση

Νέο δημοσιονομικό «κόφτη» αποδέχεται η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την διάθεση της κυβέρνησης να συζητήσει επί ενός «μηχανισμού αυξημένων εγγυήσεων», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση περιέγραψε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να έχουν συμφωνηθεί όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και ο δημοσιονομικός οδικός χάρτης της ελληνικής οικονομίας για μετά το 2018.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να προσδιορίσει τι μέτρα θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτός ο μηχανισμός και αρκέστηκε να μιλήσει για επιδίωξη της Αθήνας για μια συμφωνία ανάλογη με εκείνη που απαιτήθηκε για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, επί της ουσίας, δηλαδή, για έναν νέο δημοσιονομικό «κόφτη».

Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η κυβερνητική υποχώρηση δεν θα έχει επί της ουσίας κάποια επίπτωση. Οπως είπε, δεν πρόκειται να χρειαστεί ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού, καθώς οι στόχοι του προγράμματος θα επιτευχθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή