Τραμπ: Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των τελευταίων 40 ετών

Τραμπ: Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των τελευταίων 40 ετών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος επί τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC, ενόψει της ορκομωσίας του που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των Αμερικανών παραμένει αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δίνοντας ώθηση στην οικονομία και καταπολεμώντας τις απειλές της τρομοκρατίας.

Εν μέσω μάλιστα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει σχετικά με το αν θα έπρεπε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για την πιθανή ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές, οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς του Τραμπ στο ζήτημα αυτό, εμφανίζονται ωστόσο διχασμένοι στο ερώτημα εάν ο Τραμπ ήταν υπερβολικά φιλικός με τη Ρωσία ή αντιθέτως είχε μια σωστή προσέγγιση.

Σχετικά με θέματα ηθικής μια ισχνή πλειοψηφία υποστηρίζει ότι η απόφαση του Τραμπ να αναθέσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στα παιδιά του, είναι επαρκής για το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ως πρόεδρος. Ωστόσο, αυτό στο οποίο φαίνεται να συμφωνεί η κοινή γνώμη είναι ότι ο Τραμπ και η οικογένειά του θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους ομοσπονδιακούς κανόνες ηθικής, με την πλειοψηφία να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις επιστροφές φόρου κάτι που αρνούνταν να κάνει.

Τραμπ: Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των τελευταίων 40 ετών-1

Ειδικότερα, στην ερώτηση «εάν έχετε μια θετική η λιγότερη θετική εικόνα» για τον Ντόναλντ Τραμπ το 54% έχει μάλλον αρνητική άποψη για τον νέο πρόεδρο, ενώ το 40% εμφανίζεται να έχει θετική εικόνα.

Τα ποσοστά αυτά ήταν αντιστρόφως ανάλογα την περίοδο της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 με το 79% να έχει καλή άποψη.

Οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζορτ Μπους ο πρεσβύτερος κυμαίνονταν όπως φαίνεται και από το γράφημα στα ίδια ποσοστά, περίπου στο 60% όσον αφορά τη δημοφιλία τους, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο μόνος πολιτικός που προσέγγισε τη δημοφιλία Ομπάμα ήταν το 1977 ο Τζίμι Κάρτερ που τη στιγμή της ορκωμοσίας του εξασφάλιζε τη στήριξη του 78% των πολιτών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή