Αβραμόπουλος: H Ε.Ε. δρομολογεί ενιαία διαδικασία ασύλου για όλα τα κράτη – μέλη

Αβραμόπουλος: H Ε.Ε. δρομολογεί ενιαία διαδικασία ασύλου για όλα τα κράτη – μέλη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενιαία διαδικασία ασύλου για όλα τα κράτη – μέλη, καθώς και μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη, δρομολογεί η Ε.Ε., όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η Επιτροπή εργάζεται για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου υπέρ ενός πιο δίκαιου και λειτουργικού συστήματος.

Το γεγονός ότι οι παράτυποι μετανάστες και εκείνοι των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί δεν επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα σήμερα, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, η Επιτροπή συνεργάζεται με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και η κατάσταση, εδώ και μερικούς μήνες, παρουσιάζει βελτίωση.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «ορισμένες κυβερνήσεις δεν συμβάλλουν εποικοδομητικά» στις διαδικασίες μετεγκατάστασης, κάνοντας ωστόσο λόγο για βελτίωση της κατάστασης, σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.

Στη Λέσβο την Τετάρτη Αβραμόπουλος – Μουζάλας

Στο μεταξύ, τη Λέσβο θα επισκεφθεί το πρωί της Τετάρτης ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Φιλίπ ντε Μπροέρ διευθυντή της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο επίτροπος θα επισκεφθεί τον καταυλισμό και τις εδρεύουσες εκεί υπηρεσίας στη Μόρια καθώς και τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή