Ψύχραιμη αντίδραση στο «σκληρό» Brexit

Ψύχραιμη αντίδραση στο «σκληρό» Brexit

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές απώλειες σημείωσαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αφότου οι δηλώσεις της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας της από την Ε.Ε. ξεκαθάρισαν το σκηνικό, περιορίζοντας ώς ένα βαθμό την αβεβαιότητα αγορών και επενδυτών. Οι δε υποσχέσεις της πως το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την τελική συμφωνία του Brexit ενίσχυσε 2,8% τη στερλίνα προς το δολάριο σε 1,2379 δολ. – οι αναλυτές επισημαίνουν πως η ανάμειξη του Κοινοβουλίου αυξάνει τις πιθανότητες μιας πιο ομαλής εξόδου.

Τις προηγούμενες ημέρες η προοπτική μιας «σκληρής» εξόδου είχε ταλανίσει και αποδυναμώσει τη λίρα, ενώ είχε ενισχύσει τον FTSE 100 στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα τη Δευτέρα, μετά 14 διαδοχικές συνεδρίες ανόδου. Ωστόσο, χθες ο FTSE 100 έκλεισε με απώλεια 1,5%, η οποία απέβη και η μεγαλύτερη σε ημερήσια βάση από πέρυσι τον Ιούνιο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 περιέστειλε την υποχώρησή του κατά 0,7% πριν ξεκινήσει η ομιλία Μέι και έκλεισε με -0,1%. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με -0,46% και στη Φρανκφούρτη o DAX με -0,13%. Οπως επισημαίνουν αναλυτές στο Bloomberg, το Brexit και το απρόβλεπτο των κινήσεων και δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ θα κυριαρχήσουν φέτος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή