Αυστραλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των ερευνών για την πτήση MH370

Αυστραλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των ερευνών για την πτήση MH370

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανέναρξης μιας υποβρύχιας έρευνας στο μέλλον για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας. Μια τέτοια εξέλιξη δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί με την προϋπόθεση εντοπισμού «νέων αξιόπιστων στοιχείων» σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστραλού υπουργού Μεταφορών, Ντάρεν Τσέστερ.

Μετά τη χθεσινοβραδινή κοινή ανακοίνωση της Κίνας, της Αυστραλίας και της Μαλαισίας σύμφωνα με την οποία «η μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία της αεροπορίας» αναστέλλεται μετά την ολοκλήρωση των ερευνών σε περιοχές συνολικού εμβαδού 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο Τσέστερ δήλωσε ότι η Αυστραλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επανέναρξης των ερευνών, υπό την προϋπόθεση να προκύψουν νέα στοιχεία, ικανά να προσδιορίσουν μια τοποθεσία πιθανής πτώσης του μοιραίου Boeing 777 που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014.

«Δεν αποκλείω μία μελλοντική υποβρύχια έρευνα με οποιοδήποτε μέσο. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη νέων αξιόπιστων πληροφοριών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός υπουργός κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή