Εκλογές ζητούν Γεννηματά, ΔΗΜΑΡ, σε άλλο μήκος κύματος ο Παπανδρέου

Εκλογές ζητούν Γεννηματά, ΔΗΜΑΡ, σε άλλο μήκος κύματος ο Παπανδρέου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες πολιτικές ασυνεννοησίες άρχισαν να ανακύπτουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν καλά καλά ενταχθούν σε αυτήν ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ του. Ετσι, και ενώ μόλις προχθές ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε (στα Παραπολιτικά) πως «δεν θεωρώ ότι οι πρόωρες εκλογές είναι λύση», χθες η κ. Φώφη Γεννηματά ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να στηθούν κάλπες το ταχύτερον δυνατόν.

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δυστυχώς αποδείξει ότι με τις δυνάμεις που διαθέτουν σήμερα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Εχουν δυναμιτίσει τον διάλογο, άρα τον λόγο πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (στον 9,84). Τη δε άποψή της αυτή στήριζε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επίσης τόνισε ότι «όσο παραμένει στην εξουσία η συγκεκριμένη κυβέρνηση τόσο ζημιώνεται η χώρα», εν αντιθέσει με τον κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος, από τις διατυπώσεις που χρησιμοποίησε προχθές, δεν φαίνεται να έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα η παρούσα κυβέρνηση να βελτιώσει τις επιδόσεις της.

Ολα τούτα, ωστόσο, ευλόγως δεν ετέθησαν καν σε συζήτηση στην πρώτη συνάντηση που είχαν χθες οι τέσσερις –πλέον– επικεφαλής της ΔΗΣΥ (Γεννηματά ΠΑΣΟΚ, Θεοχαρόπουλος ΔΗΜΑΡ, Παπανδρέου ΚΙΔΗΣΟ, Τούντας λοιπές κινήσεις). Ευλόγως, γιατί οι τέσσερις είχαν σαφώς σοβαρότερα ζητήματα να συζητήσουν, όπως π.χ. τι θα κάνουν με τους τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης) που φέρονται αποφασισμένοι να στήσουν το αντίπαλον δέος στη ΔΗΣΥ, αλλά και με τον Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος επίσης εκδίδει καθημερινά ειρωνικές ανακοινώσεις «για τη σύμπραξη Φώφης – Γιώργου».

Παρ’ όλα αυτά, στη χθεσινή συνάντηση οι τέσσερις συναποφάσισαν –και για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους– να στείλουν ακόμη μία έκκληση τόσο στο Ποτάμι όσο και στους τρεις. «Επαναδιατυπώνουμε το κάλεσμα σε κόμματα, κινήσεις και πολιτικά στελέχη για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς, καθώς είναι η ώρα για αποφάσεις και για ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων», έγραψαν στο κοινό τους ανακοινωθέν οι τέσσερις, αλλά λίγο αργότερα διευκρίνιζαν ότι καλώς ή καλώς η πρόσκλησή τους έχει πλέον τη μορφή του τελεσιγράφου. Υπονοούσαν ότι εάν μέσα στις επόμενες ημέρες οι κ.κ. Θεοδωράκης, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης δεν προσέλθουν και εκείνοι στη ΔΗΣΥ για να συνδιαμορφώσουν τις εξελίξεις, «τότε», όπως έλεγαν συνεργάτες τους, «ο οδικός χάρτης για τη νέα Δημοκρατική Παράταξη θα διαμορφωθεί ερήμην τους και προφανώς εις βάρος τους». Το μόνο που ένωσε χθες τη ΔΗΣΥ με το Ποτάμι ήταν o απαξιωτικός τρόπος που αποδοκίμασαν την απόπειρα του Μαξίμου να ξαναβάλει σε συζήτηση την απλή αναλογική. Στο ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για «ακόμη μία απόδειξη πανικού μιας καταρρέουσας κυβέρνησης», ενώ ο Στ. Θεοδωράκης παρομοίασε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με… παπατζή που ψάχνει θύμα για να «τσιμπήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή