Aγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Παύλου Πολάκη

Aγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Παύλου Πολάκη

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή αποζημίωσης κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για την αποκατάσταση του κύρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, αναμένεται να καταθέσει σήμερα το μεσημέρι, στο κτίριο 16 των Δικαστηρίων (Σχολή Ευελπίδων), το προεδρείο της Ομοσπονδίας. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την επιδίκαση ποσού 100.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να διαθέσει εξ ολοκλήρου στα νοσοκομεία για αγορά υλικών και επισκευή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους. Αιτία της αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ είναι η έντονη λεκτική επίθεση που είχε κάνει πρόσφατα ο κ. Πολάκης στον κ. Γιαννακό μέσω της σελίδας του στο facebook, με αφορμή δηλώσεις του δεύτερου στη βρετανική εφημερίδα Guardian για την κατάσταση του συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Η ΠΟΕΔΗΝ τα τελευταία χρόνια ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη σοβαρή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέδειξε άλλη μία φορά τις αδυναμίες του συστήματος υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που εντείνονται ακόμα περισσότερο λόγω της γρίπης. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα, 78 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν στη λίστα «αναμονής» του ΕΚΑΒ και εξυπηρετήθηκαν μόνο πέντε. «Πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από 10 ημέρες για να εξυπηρετηθούν. Κάθε επόμενη ημέρα πολλοί ασθενείς που ήταν την προηγούμενη δεν εμφανίζονται στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ και αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία επιπλέον σημειώνει ότι στα τμήματα επειγόντων αυξήθηκε η προσέλευση των ασθενών κατά 30% και η ταλαιπωρία των ασθενών ξεπερνάει τις 8 ώρες.

Με τη δήλωση «πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τις ανεπάρκειες του συστήματος. Τρώμε ξύλο για τον κ. Πολάκη», η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει και δύο πρόσφατα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς συνοδών προς το προσωπικό των νοσοκομείων. Η μία αφορά στο Νοσοκομείο Νάξου, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας γυναίκα επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια επειδή της είχε πει τηλεφωνικά ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο νησί προκειμένου να γίνει διακομιδή επείγοντος περιστατικού. Το άλλο επεισόδιο σημειώθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας την Κυριακή, όταν ο μόνος παθολόγος που εφημέρευε χτυπήθηκε από συνοδό ασθενούς που δεν ήθελε να περιμένει άλλο.

Εν τω μεταξύ, ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται προγραμματισμένες θεραπείες ασθενών, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που εκφράζει έντονη ανησυχία για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν απαραίτητα φάρμακα και υλικά. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά «η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής» και καταλήγει «η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή